// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thorsten Asbjørn Lauritsen og Peter Borberg: De stribede fra Fyn
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Sport, Sportslitteratur

Thorsten Asbjørn Lauritsen og Peter Borberg: De stribede fra Fyn

Skrevet af den 11. oktober 2018 – 06:32Ingen kommentarer

Når ens hold hverken har vundet mesterskaber eller pokalmesterskaber i mere end 10 år, så er det dejligt at kunne mindes den gyldne storhedstid. Og det er lige hvad man som OB-fan kan i denne fine bog.

Bogen er skrevet i anledning af Odense Boldklubs 125-års jubilæum i 2012 af to erklærede OB-fans. Så her er tale en rimelig subjektiv hyldestfortælling om den klub de elsker. Men forfatterne går alligevel rimelig kritisk til en lang række dispositioner og beslutninger gennem årene samt trænerfyringer, spillersalg og lignende. De tackler dog aldrig 100 procent i gennem. Det bliver ved antydningerne af kritik af eksempelvis den OB-ledelse, som skilte sig af med Richard Møller Nielsen og Kim Brink, og som i en lang periode i manges øjne var mere interesseret i at tjene penge og drive eventvirksomhed end at vinde mesterskaber.

Forfatterne har valgt at disponere bogen således, at de første 89 år kun fylder 46 sider. De sidste 36 år fylder så mere end 175 sider. Og det kan man godt forstå. For dermed bruger man mest plads på den periode, som forfatterne og mange af læserne selv kan huske. Skillelinjen ligger desuden der omkring hvor der blev indført professionel fodbold i Danmark. Et meget passende sted at ligge snittet. For dansk fodbold og OB blev noget andet da det hele så småt blev professionaliseret.

Den historiske gennemgang år for år bliver suppleret af en masse dejlige billeder, der helt sikkert vækker minder hos mange OB-fans, samt små spillerportrætter. Et godt miks, der løftes helt op under skyerne af forfatternes fantastiske sprogblomster og finurlige formuleringer.

Det er en bog skrevet af OB-fans til OB-fans. Andre må da gerne læse med, men man får absolut mest ud af den, hvis man har bare et gran af positive følelser overfor ”striwerne”. Men så får man også en fantastisk tur ”down memory lane” og kan mindes ”Miraklet i Madrid”, mesterskabet i 89, pokaltriumferne i Parken og kulttræneren Bruce Rioch samt store profiler som Steen Nedergaard, Andrew Tembo og ikke mindst Lars Høgh. Så går tiden med det, mens vi venter på at OB igen bliver et storhold en dag.

Thorsten Asbjørn Lauritsen og Peter Borberg: De stribede fra Fyn – Historien om Odense Boldklub. Forlaget Asborg, 2012. 258 sider.