// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jonatan Tylsgaard Larsen: De små i zoo
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Jonatan Tylsgaard Larsen: De små i zoo

Skrevet af den 16. november 2018 – 07:06Ingen kommentarer

De små i zoo er en samling fortællinger om de små dyr i zoologisk have, som ofte bliver ignoreret, fordi de besøgende hellere vil se de store eller farvestrålende dyr. De fem dyr, vi møder, bruger deres fantasi til at blive set og få deres berettigelse i zoo. Det fungerer rigtig fint i den illustrerede bog.

Første historie handler om Myrefranz, der ikke forstår, hvorfor myrerne og de store dyr ikke kan hjælpe hinanden. Det får han lavet om på. Dernæst møder vi regnbueedderkoppen, som føler sig overset i zoo. Sne-sommerfuglen er tredje historie, hvor sommerfuglene ikke er så vilde med en ny hvid sommerfugl, fordi hun er anderledes. I Tandmusen er der konkurrence om, hvem der er det sejeste dyr i zoo. Til sidste møder vi havduen, som så gerne vil have de fisk, som søløverne får, i stedet for kun at spise rester af isvafler på jorden.

Historierne gemmer nemlig på små moraler, som er gode samtaleemner med børnene – hvordan kan man undgå, at nogen skal føle sig udenfor. Det er fem søde, korte fortællinger, der har fine tegninger af dyrene, som tiltrækker børn. Min datter og hendes mormor læste bogen de fem fortællinger fra zoo i ét stræk, og det er et godt tegn, når barnet gerne vil have læst højt af det hele på én gang.

Ifølge bagsideteksten henvender bogen sig til børn i alderen 5 til 9 år, men jeg tror nu ikke, 9-årige børn vil finde denne bog interessant. Det er nok nærmere en målgruppe på børn, der er 3-6 år.

De små i zoo, Jonatan Tylsgaard Larsen, Byens forlag, 46 sider, udgivet 4. september 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.