// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Roy Jacobsen: Vidunderbarn
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Roy Jacobsen: Vidunderbarn

Skrevet af den 11. februar 2010 – 05:24Ingen kommentarer

“Vidunderbarn” slog fuldstændig benene væk under mig, for den er ganske enkelt vidunderlig. Bogen er velskrevet, nærværende og byder på en interessant fortælling om den 8 årige Finn, der vokser op i i 1960´erne i en boligforeningslejlighed i en forstad til Oslo. En skøn dreng, der leger med de andre børn, klarer sig godt i skolen, vokser op hos en enlig mor og som en dag pludselig får serveret en mystisk halvlillesøster som ankommer alene med bussen og en lille blå kuffert. Den ellers noget strukturerede hverdag ændres brat med et nyt barn i familien og får stor betydning for Finns dagligdag og udvikling.

I bogen kommer man som læser rigtig tæt på Finns tanker og følelser, ikke mindst i forhold til hans forhold til sin mor. En mor der er kærlig og nærværende og som andre gange ikke kan rumme børnene. Som voksen læser kan man ikke undgå at komme til at holde af den lille knægt, og man kommer hurtigt til at reflektere over sit eget forældreskab og måden at udøve det. Det er en af den slags bøger, man ikke lægger fra sig før den er læst færdig. Og stadig da er den svær at slippe. “Vidunderbarn” udkommer i dag. Læs den.

Roy Jacobsen (1954) bor i Oslo og er en af Norges mest anerkendte forfattere. På dansk er tidligere udkommet Grænser (2001), Frost (2004), Huggerne (2007) og Marions slør (2008). Forfatteren er to gange nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Roy Jacobsen, Vidunderbarn, Rosinante, 240 Sider, Februar 2010, Oversat af Camilla Christinsen fra norsk.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.