// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elin Eldestrand: En kommende husmors bekendelser
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Elin Eldestrand: En kommende husmors bekendelser

Skrevet af den 29. maj 2018 – 06:43Ingen kommentarer

Charlie vokser op med sin mor i en faldefærdig rønne, udenfor det fineste boligkvarter i Luddinge, i 50’erne. Moren arbejder på et fint hotel og en gang imellem er der en gæst, der glemmer noget tøj på værelset. Moren tager tøjet med hjem til Charlie, og det er det tætteste hun kommer på at få nyt tøj.

På første skoledag har Charlie en ternet kjole på med en lille krave. Hun er så stolt af den fine skolekjole, men de andre piger i klassen, viser sig at være nogle ondskabsfulde tøser, der forfølger Charlie i hele opvæksten. Eneste veninde er Eva-Stina, som holder hånden over Charlie og prøver at hjælpe hende.

Første skoledag viser sig at være et mareridt og lærerinden Frøken Vengren råber og slår med pegepinden. Da dagen er slut er lærerinden død og det er ikke sidste gang, at Charlie kommer til at opleve pludselige dødsfald eller forsvundne mennesker.

Som ung pige vogter Charlie over sin dyd med mottoet “uden en ring, får han ingenting”. Hun har en kæreste og arbejder på den lokale kaffebar hos den ondskabsfulde hr. Karsk. En dag træder en ren James Dean ind på kaffebaren og Charlie taber sit hjerte og alle kaffekopperne.

Chefen er efter hende, kæresten er ikke tilfreds med, at han ikke kommer nogen vegne og de ondskabsfulde piger i byen sladrer og er hårde ved Charlie.

En dag kommer Charlie tidligt hjem og finder moren i seng med en mand fra byen. Det viser sig, at hun har mange af den slags mænd, der kommer på “besøg”. Charlie er chokeret, men det viser sig, at moren har en løsning til alle Charlies problemer og selvom problemerne bliver løst bliver Charlies mor hentet af politiet og Charlie må klare sig selv, mens hun sukker efter den lokale James Dean.

En kommende husmors bekendelser er en underholdende og sjov bog med flere overraskende drejninger. Om en ung pige med principper og fremtidsdrømme og om en mor helt uden. Og problemer viser sig, at kunne løses på flere måder.

Elin Eldestrand, En kommende husmors bekendelser, Hoi Forlag, 243 sider, 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.