// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Emylia Hall: Hotel Tusind Lys
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Emylia Hall: Hotel Tusind Lys

Skrevet af den 28. maj 2018 – 07:42Ingen kommentarer

Glem alle dine sommerferieplaner, for hvis du læser Hotel Tusind Lys, kan du ikke tænke på andet end at komme til Elba. Elba er en ø, der ligger ud for skønne Toscanas kyst. Og på Elba ligger Hotel Tusind Lys.

Hotellet er ejet af den charmerende Valentino og hvert år drages stamgæsterne til hotellet, for at dase i skyggen, sole sig på stranden, og spise den vidunderlige italienske mad, der laves af hotellets kok, den unge charmør Oliviero.

Hver aften, når mørket sænker sig, tænder Valentino række efter række af lyskæder, der svøber hotellet ind i et magisk lys.

En dag ankommer en ung engelsk kvinde, der ikke er så modtagelig for de italienske mænds charme. Hun virker temmelig kølig, lidt forvirret og fortæller at hun er rejsejournalist og er der for at arbejde.

Den unge kvinde er Kit. Datter af en italiensk mor og en ukendt far. Kits mor rejste til england, da hun var gravid med Kit og de to har levet i deres egen lille bobbel. Kit har altid troet, at hendes far var død, men på morens dødsleje, fortæller hun Kit, at han stadig lever.

Kit er altså på jagt efter den far hun aldrig har kendt og som hun hader for at have svigtet moren. Men hemmeligheder har altid flere sider og pludselig er hotellet omdrejningspunkt for et familiedrama med overraskende afsløringer.

En virkelig fin og stærk historie om sorg og kærlighed og om at rejse langt væk, for at finde sig selv. Tilsæt de skønneste italienske omgivelser, sol og strand og en meget detaljeret beskrivelse af den italienske mad, nybagt foccacia, solvarme jordbær og en kold aperitivo, efter en hed dag og man får en stærk trang til at søge på flybilletter til italien.

Hotel Tusind Lys er en virkelig varm, velskrevet og sanselig læseoplevelse.

Bogen er skrevet af den engelske forfatter Emylia Hall, der altid har været fascineret af andre menneskers livshistorier. Hun bor i Bristol og har udgivet flere bøger.

Emylia Hall, Hotel Tusind Lys, oversat ved Nanna Lund, Gads forlag, 344 sider, 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.