// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Benedict Wells: Ud af ensomheden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Benedict Wells: Ud af ensomheden

Skrevet af den 27. maj 2018 – 07:09Ingen kommentarer

Da de tre søskende Jules, Marty og Liz mister deres forældre i en ulykke betyder det enden på det trygge familieliv, som de kender det. De kommer på kostskole og her mister de stille, men sikkert grebet om sig selv og hinanden.

De bearbejder sorgen på tre meget forskellige måder og har svært ved at rumme hinanden. Marty, der er den ældste, er en enspænder og lukker sig stille og roligt om sig selv, lillesøsteren Liz er udfarende og eksperimenterende og Jules i midten er følsom, søgende og tøvende.

Da Jules møder Alva på kostskolen finder lyset stille og roligt tilbage i tilværelsen, og han begynder at finde en retning. Men Alva har også en bagage med sig, og selvom de umiddelbart har brug for hinanden, har de svært ved at få hold på deres relation, og det er først mange år senere, da de møder hinanden som voksne, at de forstår hinanden og deres relation.

Vi følger de tre søskende i deres sene barndom, tidlige ungdom og senere hen i voksenlivet, og vi er vidner til, hvordan tilfældigheder og flygtige beslutninger kan få langtrækkende konsekvenser i livet.

Ud af ensomheden er en vigtig historie om hvordan små valg kan få store konsekvenser. Om vigtigheden af at satse for at vinde. Om at stolthed, stædighed og forfængelighed kan holde den store lykke på afstand. Og ikke mindst en troværdig og upoleret fortælling om kærlighed. Den er rigtig god.

Benedict Wells modtog i 2016 EU’s store litteraturpris og hans bøger er oversat til 25 sprog. Ud af ensomheden er hans første roman på dansk og jeg håber, at der kommer mere.

Benedict Wells, Ud af ensomheden, Lindhardt&Ringhof, april 2018, 246 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.