// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kamilla Hega Holst: En kærlighedshistorie
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Kamilla Hega Holst: En kærlighedshistorie

Skrevet af den 4. februar 2010 – 05:32Én kommentar

“En kærlighedshistorie” handler om den 28-årig nybagte mor Laura på Nørrebro. Bogen indeholder fine beskrivelser af Laura, så man ikke kan undgå at føle med hende, når hun sidder alene tilbage med det lille barn i lejligheden, når hendes såkaldte forfatterkæreste er i Jylland for vist nok at holde oplæg.

I opgangen hvor hun bor, bor også en ældre herre. Han hilser gerne på hendes lille søn og i løbet af bogen udvikler Laura og den ældre herre et ganske særligt forhold. Modsat de fleste nybagte mødre fravælger Laura at komme i en mødregruppe, og det er mildest talt íkke den store støtte – hverken praktisk eller følelsesmæssigt – hun får af sin mere eller mindre alkoholiserede mor. Kort sagt: Det er ikke helt let at være Laura.

Bogen er velskrevet og behandler på en ligetil og stilfærdig måde moderskabet og kærlighed. Og for mig var bogen både overraskende og provokerende. Provokerende fordi jeg blev udfordret på begreberne omsorg og kærlighed. Kærlighed mellem kærester, kærlighed mellem mor og barn og kærlighed eller begær mellem voksne. Hvad er normalt og hvad er ikke? Hvor går grænsen?

“En kærlighedshistorie” fortjener så absolut en plads blandt de bedre romaner, så en opfordring herfra må være: læs den!

Kamilla Hega Holst er født i 1973. Hun bor i København. “En kærlighedshistorie er Kamilla Hega Holst´s debutroman. Hun har tidligere skrevet børnebøger, blandt andet “Den sovende sangerinde”, som hun har modtaget Kulturministreriets Børnebogspris for.

Kamilla Hega Holst, En kærlighedshistorie, Samlerens Forlag, 174 sider, Februar 2010.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.