// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jessica Fellowes: Mitford-mordene
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Jessica Fellowes: Mitford-mordene

Skrevet af den 20. april 2018 – 07:29Én kommentar

På vej i et tog myrdes en tidligere sygeplejerske, gudbarn til Florence Nightingale, og ingen forstår, hvorfor netop denne kvinde, der har hjulpet alverdens soldater i 1. verdenskrig, skulle dø.

Samtidig er en ung kvinde, Louisa Cannon, trængt i sit hjem af en mor, der må have hjælp med sit arbejde som vaskekone, og en onkel, der gør, hvad han kan for at sælge Louisa til hans kammerater.

To triste skæbner, som forenes, da Louise i sin onkels stramme tag befinder sig i et tog tæt på den station, hvor førnævnte mord skete. Louisa slipper fra onklen, kommer til en jobsamtale som barnepige og anstandsdame på et gods. Med de forbindelser, hun opnår der via den ældste datter på godset, befinder hun sig snart som en vigtig brik i opklaringen af mordet.

Det er en god bog. Rettighederne til den er allerede solgt med henblik på at lægge grund for en tv-serie. Man kunne tænke Downton Abbey og The Crown, når bogen læses, og det engelske samfund i 20’erne er vanvittigt populært, fyldt med sine intriger og massive skel mellem rig og fattig, som alligevel i flere tilfælde bliver nedbrudt. For vi er alle mennesker.

Historien har dog også sine svagheder – blandt andet et omfangsrigt persongalleri, som til tider er overfladisk og unødigt. Derudover veksler fortælleren nogle gange mellem at være Louisa Cannong og Nancy, den ældste datter på godset. Lidt forvirrende, men i det store hele er det en bog med op- og nedture, romantik, mystik, ærlighed og masser af fortid, der spiller ind. Den er bestemt læsbar.

Jessica Fellowes, Mitford-mordene, Mysteriet på Asthall Manor, Politikens Forlag, 397 sider, udgivelse 16. marts 2018, oversat af Kirsten Heltner

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.