// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mary Kubica: Stille nu
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Mary Kubica: Stille nu

Skrevet af den 15. april 2018 – 07:34Ingen kommentarer

Stille nu er en historie om vidt forskellige typer liv med forskellige udgangspunkter og forskellige udviklinger. Fælles for dem er dog, at de alle har manglet noget i deres opvækst. Der har været et savn, et hul. Svigt. Jeg har svært ved at sætte mig ind i, hvordan en forælder kan forlade sine børn. Eller hvordan man kan være så fjern fra omsorg og empati over for sine børn. Lettere er det at forestille sig, at nogle søskende bliver forfordelt i en sådan grad, at det giver mindreværdskomplekser og fremmedgørelse hos de ”tabende” søskende. Fælles for disse forskellige liv er også, at de længes efter deres mødre.

Og igen fælles for dem er ligeledes et gennemgående element af usikkerhed. Et karaktertræk, der emmer af manglende selvtillid og deraf følgende træk af manglende tiltro til selvet og en afhængighed af andre, eller måske et desperat behov for nærhed og omsorg. Alt det, som svigtede dem for så mange år siden.

Vi følger på skift Quinn, som er Esthers roommate, og Alex, der føler sig lidt fortabt over for kvinder. Alex bliver betaget af den fremmede kvinde, som dukker op i den lille by, hvor Alex er født og opvokset og har udsigt til at leve resten af sit liv i. Samtidig med at den fremmede dukker op, forsvinder Esther. Quinn starter nu sin mission om at redde sin roommate. Men jo dybere Quinn graver, jo mere fortvivlet og bange bliver hun. For hvem er Esther egentlig? Og hvem er den fremmede kvinde, som Alex forgaber sig i?

Der går heller ikke længe, før hovedpersonernes tvivl og usikkerhed smitter af på læseren, så man snart ikke aner sine levende råd.

Det er en glimrende måde at insinuere og skabe en bestemt stemning, når en forfatter lader to parallelle forløb blive fortalt sideløbende. Nogle gange hurtigt, andre gange langsommere.

Nu vil jeg ikke give for mange spoilers, men det er netop dette krydsforløb af plot, som denne spændingsroman er bygget op om, og det er et vigtigt element for bogens struktur.

Stille nu er Mary Kubicas tredje spændingsroman. Plottet er spændende, og det er en sand page-turner. Når Mary Kubica skriver, er det let og levende, og hun drager hurtigt læseren ind. Jeg er lidt overrasket over, at jeg ikke læste den i ét stræk.

Mary Kubica: Stille nu, 2018, HarperCollins Nordic, 351 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.