// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Joyce Maynard: Under påvirkning
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Joyce Maynard: Under påvirkning

Skrevet af den 5. april 2018 – 07:42Ingen kommentarer

Helen bor alene med sin lille søn og har det svært efter en hård skilsmisse. Engang imellem får Helen sig et glas vin, når hun har puttet sin dreng om aftenen. Det tager toppen af dagen.

Men det ene glas udvikler sig og bliver til flere glas, som pludselig bliver til en flaske, og Helen har svært ved at styre det. Hun vågner en aften af sin søns skrig, efter at være faldet i søvn på sofaen med flasken på bordet, og hun må køre ham på hospitalet med det samme. Men skæbnen vil, at Helen bliver stoppet af politiet på vej til hospitalet, med en høj promille i blodet, og efter en retsag mister hun forældremyndigheden over sin dreng, der flytter til sin far.

I flere år kæmper hun for at få sin søn tilbage. Hun rører ikke en dråbe alkohol, passer sit arbejde og håber, at hun en dag får sin dreng tilbage. Håbet kommer pludselig nærmere, da hun møder Ava og Swift Havilland. Et rigt og succesfuldt ægtepar, der tager Helen under deres vinger og tilbyder at hjælpe hende med at få sønnen tilbage ved at betale for en dyr advokat. De tager hende med på dyre restauranter, inviterer hende til eksklusive fester i privaten, hvor hun møder en masse af deres succesfulde og indflydelsesrige venner, hun modtager dyre gaver af Ava, og i det hele taget blomstrer hun op og får en ny tro på fremtiden. Men når noget virker for godt til at være sandt, så er det det som regel også og venskabet med Havilland’erne har en pris, som Helen ikke er forberedt på.

På trods af bogens lidt forudsigelige fortælling og nogle lidt stereotype karakterer, er ‘Under påvirkning’ en rørende og velskrevet roman. Sproget og fortællingen flyder, og man kan som læser ikke lade være med at føle sympati for Helen.

Indrømmet – som småbørnsmor er jeg givetvis et let publikum. Så snart der er noget med mødre og børn, der gør ondt, så går det lige i hjertekulen, og tanken om at måtte undvære sit barn på den måde Helen skal, gør ondt helt ind i knoglemarven.

Men det er en velskrevet og følelsesladet roman om den ubetingede kærlighed mellem mor og barn, om det instinkt forældre har og ikke mindst en fortælling om værdier, venskaber og moral.

Joyce Maynard, Under påvirkning, HarperCollinsNordic, marts 2018, 345 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.