// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Morten Bruun og Thomas Bjerg: Anne Birgitte Stürup: På ofrenes side
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer, Samfund

Morten Bruun og Thomas Bjerg: Anne Birgitte Stürup: På ofrenes side

Skrevet af den 25. marts 2018 – 07:18Ingen kommentarer

Det er lidt svært ikke at holde af Anne Birgitte Stürup. Og det gælder lige fra første side i denne opdatering af den bog, der blev udgivet, da hun havde rundet sin sag nummer 100 som offentlig anklager. Og for lige at begrave en lurende mistanke, så er der masser af nyt ved denne bog: Flere kapitler er skrevet ud; mange er opdaterede, og helt nye sager er kommet til. Så der er mange grunde til også at nyde ”På ofrenes side”.

Og lad mig med det samme vende den titel. Den er nemlig meget dækkende for hele Anne Birgitte Stürups virke som offentlig anklager. Hun har nemlig fra stort set dag et været den person, der altid gik det ekstra skridt og gjorde lidt mere for at hjælpe ofrene. Egentlig har det aldrig været for at skulle udøve en straf over de skyldige. Jo, de skyldige skal straffes, men den del er ude af hendes hænder. Så hun har fokuseret på ofrene. Hvorfor skal ofrene lide? Hvorfor skal pårørende ikke have afklaring? Hvorfor skal de ramte ikke finde ro?

Kender du ikke Anne Birgitte Stürup, så er det hende, der fældede Amagermanden – og så mange andre. Det kan nemlig tælles på meget få fingre, de sager hun tabte. Og hendes sager og især tilgangen til dem er meget spændende.

Jeg har aldrig været stor fan af nyheder omkring kriminelle forhold i samfundet. Her tænker jeg på de alvorlige, hvor mennesker enten mister livet eller kommer fysisk voldsomt til skade. Det er her, Anne Birgitte Stürup har huseret. Her har hun været på ofrenes side og har gjort gaderne mere sikre ved at få gerningsmændene dømt.

Min eneste anke med bogen er, at den er lagt ud som ’En anklager fortæller’. Og det er ikke helt sådan, det virker. Jeg vil nærmest sige, at to journalister fortæller, og en anklager kommenterer, men det er detaljer. Udgangspunktet og resultaterne er de samme. En spændende bog fra den virkelige og hårde verden om et rigtig godt menneske, der har gjort meget godt for mange.

Anne Birgitte Stürup: På ofrenes side, Forfattere: Morten Bruun og Thomas Bjerg, Lindhardt og Ringhof, 317 sider, Udkom: 9. marts 2018.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.