// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Arne Dahl: Indland
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Arne Dahl: Indland

Skrevet af den 1. november 2017 – 07:33Ingen kommentarer

Det er noget af et plot Arne Dahl har fået skruet sammen til os med Indland. Det er spændende, kryptisk og møghamrende uhyggeligt. Man skal ikke have for mange planer, når man går i gang med Indland, for den er ikke til at lægge fra sig.

Sam Berger befinder sig langt væk, nemlig i det såkaldte Indland, som ligger helt isoleret. Han er også langt ude, for han har fået en psykose efter sin sidste sag og kan ikke huske så meget. Da han begynder at komme til sig selv igen, er der sne så langt øjet rækker og Molly Blom.

Han forsøger at stykke brikkerne sammen, men får ikke megen ro til det, for Deer, som er blevet politikommissær, henvender sig til dem for at få hjælp til en sag fra fortiden. Den handler om Karl Hedblom, som for år tilbage blev dømt for mordet på Helena Gradén og hendes lille søn. Men nu har Deer fået et brev fra en Jessica Johnson, som påstår, at der er noget der ikke stemmer i den sag. Det drejer sig bl.a. om en lille firkløver, der var tegnet med kuglepen på Helena – og som rejser tvivl om, hvem der egentligt er morderen. For det viser sig, at Helena ikke er den eneste der er mærket med en lille firkløver.

Molly og Sam kaster sig ud i sagen, der viser sig at være meget mere omfattende end de troede. For en central skikkelse i sagen viser sig ikke at være den som vedkommende udgiver sig for, og sagen bunder i tragiske begivenheder langt tilbage i et barns liv.

Samtidigt med at opklare sagen kæmper Sam med at stykke sit liv sammen og han slås med fornemmelsen af, at han ikke ved, om han kan stole på Molly. Han ved, at de lever i skjul for Säpo pga. deres sidste sag, men ved Molly noget, som hun ikke fortæller ham?

Sam og Molly får sat brik efter brik sammen og der viser sig et grufuldt billede, hvor det allermørkeste i menneskets sind kommer frem. Der er mørkt, ufølsomt og magtfuldt.

Arne Dahl er god, han er rigtig god! Indland er nummer to i serien om Sam Berger og Molly Blom, så hvis du ikke har læst nummer et, så start med den. Jeg glæder mig allerede til den næste, som der er lagt op til i slutningen af denne.

Arne Dahl, Indland, Forlaget Modtryk, 359 sider, oversat af Anders Johansen, september 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.