// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jack Ludlow: Hævnens sværd
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Jack Ludlow: Hævnens sværd

Skrevet af den 28. september 2017 – 13:07Ingen kommentarer

Aulus Cornelius, den tapre hærfører og Roms forsvarer på slagmarken, er død. Et nederdrægtigt forræderi kostede ham livet, og nu skal hans to sønner, Quintus og Titus, og hans gamle ven politikeren Lucius og dennes søn fortsætte kampen for Rom uden ham.

Quintus og Lucius er som to alen af et stykke: snu, grådige og optagede af den politiske magt , mens Titus og Lucius søn Marcellus har mere til fælles, ikke mindst deres rene hjerter. Begivenhederne i Rom sender dem i hver deres retning, og imens er et barn fra fortiden blevet til en ung mand. En mand, der nu deltager i et slaveoprør på Sicilien.

Hævnens sværd er en anden bind af en trilogi, og en toga-og-sværd roman med masser af kamp, smukke kvinder og onde fjender. Præcis som i forgængeren er der ikke kælet så meget for personernes psykologiske dybde, men til gengæld er der fuld fart over feltet, krig og kærlighed.

Hævnens sværd kan ikke læses uafhængigt af første bind. I bind ét var det en spådom, der drev handlingen fremad, og efter bind to virker den spådom lidt passé, men det skal da blive spændende at se, om alle de flyvende bolde bliver grebet i sidste bind.

Der er i hvert fald meget at holde styr på, især i begyndelsen af Hævnens sværd, og selvom Ludlow forsøger at hjælpe lidt, er der for mange referencer jeg havde glemt – det er næsten et år siden, jeg læste bind et. Det bliver nok lidt lettere for fremtidige læsere, der kan læse alle bøgerne i ét stræk.

Hvis man kan lide historiske romaner, et godt sværd, lidt mystik og et skvæt kærlighed vil man føle sig godt underholdt af Hævnens Sværd.

Jack Ludlow: Hævnens Sværd. Forlaget Punktum, 366 sider. Oversat af Michael Krefeld, udkommer 28. september 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.