// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Frederick Forsyth: The Outsider – My life in intrigue
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi

Frederick Forsyth: The Outsider – My life in intrigue

Skrevet af den 6. august 2017 – 07:39Ingen kommentarer

Den legendariske britiske forfatter Frederick Forsyth har gennem årtier skrevet nogle af verdens bedste spændingsromaner. Hans eget liv – især i de yngre dage – har dog også været særdeles spændende. Selvbiografien “The Outsider – my life in intrigue” er derfor en fantastisk medrivende fortælling om en mand, der har været både pilot i Royal Air Force, journalist i Østberlin under Den Kolde Krig, mere eller mindre involveret i diverse afrikanske borgerkrige og spion for sit land. Og hele tiden undervejs følt sig udenfor.

Forsyth formår hele vejen igennem at fortælle sin livshistorie med et glimt i øjet og en stor portion selvironi. Samtidig langer han kraftigt ud efter den britiske regerings håndtering af situationen i Biafra i Afrika i 1970’erne samt forholdene i det såkaldte “arbejderparadis” Østtyskland.

“The Outsider” er ikke en lang selvforherligelse med store overdrivelser. Manden har bare haft et uhyre spændende liv og har ved tilfældighedernes spil “rodet sig ud” i det ene eventyr efter det andet. Ved nærmest tilfældigt at lære fransk, tysk og spansk i sin barn- og ungdom får Forsyth et helt unikt springbræt, som blandt andet giver ham en fordel, da nyhedsbureauet Reuters skal finde en ny mand til posten som korrespondent i Østberlin eller da han skal ind på livet af den franske præsident De Gaulles livvagter og få en unik adgang, som de andre engelsktalende korrespondenter i Paris ikke har. Eller da han skal tale sig ud af at være sendt afsted for at finde tre amerikanske piloter, som er styrtet ned bag jerntæppet, da de fløj spionmissioner over Østtyskland.

Frederick Forsyth leverer en fantastisk selvbiografi, som bør læses af alle, som interesserer sig for Den Kolde Krig, spionage, journalistik og eventyrlige livsfortællinger. For det er hvad der her er tale om – fortalt eventyrligt, knivskarpt og fængende.

Frederick Forsyth: The Outsider – My life in intrigue. Corgi Books, 2015. 368 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.