// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Zenia Johnsen: Hjerneskælv
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Zenia Johnsen: Hjerneskælv

Skrevet af den 22. oktober 2016 – 08:21Ingen kommentarer

Jeg har fulgt en kvinde på Instagram i længere tid. Jeg blev hooked, da jeg så hendes meget fine fotos af sommerfuglelarver, sommerfuglepupper og efter nogen tid: sommerfugle. Hun har et særligt øje for naturen, for det smukke i det små, for livet. Hendes fotos skaber ro og signalerer tid og nærvær.

Nu romandebuterer kvinden med det som hun selv kalder for en postkortroman. Teksterne er korte og overskuelige som en hilsen på et postkort. Romanen er illustreret af forfatterens egne fotos, der lidt skødesløst er drysset ud over siderne på en rigtig fin måde.

Titlen Hjerneskælv hentyder til det “skælv” der sker i hjernen, når man slår sit hoved godt og grundigt – det som de fleste kalder for hjernerystelse. Nogen gange er man dog så uheldig, at hjernen bliver mere “end bare rystet” og så er hjernen skadet og sårbar i ganske lang tid. Det skete for kvinden Zenia, og det er hvad romanen handler om.

Humoren lurer under underfladen. Det samme gør håbet. Det er SÅ fin læsning. Giv dig god tid til at læse denne roman langsomt, alle tekster skal nydes. Giver du dig god tid til læsningen, vil du sikkert som mig opleve en ro og en taknemmelighed over at blive inviteret ind i hendes liv.

Teksterne er smukke, poetiske og skrøbelige. Som fuglefuglene på Instagram.

Langvarige følger efter hjernerystelse findes ikke mange steder i litteraturen, selvom der er en del danskere, der dagligt bøvler med hovedpine, koncentrationsbesvær, lysfølsomhed, massiv træthed eller andre af de velkendte følger efter et skævl i hjernen.

Forfatteren Zenia Johnsen har tidligere arbejdet som bibliotekar, lektør, anmelder og forlagskonsulent. Jeg håber så meget, at hun har tænkt sig at skrive noget mere.

Zenia Johnsen, Hjerneskælv, Forlaget Jensen & Dalgaard, Oktober 2016, 112 sider, Postkortroman

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.