// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Carlos Ruiz Zafón: Tågens fyrste
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Carlos Ruiz Zafón: Tågens fyrste

Skrevet af den 7. september 2016 – 07:07Ingen kommentarer

Den spanske forfatter Carlos Ruiz Zafón er her i landet bedst kendt for sine romaner Vindens skygge, Englens spil og Himlens fange. Hans debutbog fra 1992 udkommer nu på dansk og er mit første møde med den spanske forfatter.

Tågens fyrste er en spøgelseshistorie og første bind i en trilogi. Og lad mig lige slå fast, at jeg normalt ikke læser gysere og oftest holder mig til en helt almindelig roman i den virkelige verden. Men jeg blev nysgerrig på denne lille roman, måske på grund af forsiden og da jeg først var i gang blev jeg hurtigt fanget af historien.

Vi er i 1943. Familien Carver er netop flyttet til en lille by ved Atlanterhavet, væk fra storbyen og problemer med krigen. De flytter ind i et hus tæt på stranden. I det hus hvor en dreng boede med sine forældre, indtil han druknede. Snart efter indflytningen fornemmer familien, at der er noget særligt med huset. En kat med specielle øjne vælger blandt andet at slå sig ned sammen med familien. Max er 13 år og en af bogens hovedpersoner. Han bliver snart venner med drengen Roland, der er dygtig til at dykke og som tager Max med ud for at se på et skibsvrag, der ligger på bunden af havet tæt på kysten.

Skibsvrag, katte med specielle øjne, en druknet dreng, du kan allerede nu fornemme uhyggen brede sig….Bogen er mystisk, spændende og oplagt til en aften, hvor det regner og vinden rusker i træerne.

Bogen var oprindeligt udgivet som ungdomsbog, men kan sagtens læses af voksne. Jeg oplever den ikke som udpræget let at læse, sproget er endda til tider lidt svulstigt. Men det er til at leve med, for jeg blev revet med af historien.

Carlos Ruiz Zafón, Tågens fyrste, Lindhardt og Ringhof, August 2016, Oversat af Iben Hasselbalch, Udgivet på spansk i 1992, 168 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.