// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Homer Hickman: Med Albert på bagsædet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Homer Hickman: Med Albert på bagsædet

Skrevet af den 6. september 2016 – 07:15Ingen kommentarer

Med ”Albert på bagsædet” skal vi tilbage til 1920’erne i USA. Forfatteren Homer Hickam sætter sig for at fortælle sine forældres historie, ved at sammenstykke fortællinger fra sin barndom og ungdom.

Hans forældre Elsie og Homer vokser op ved West Virginias kulfelter og det ligger i kortene, at Homer skal være minearbejder. Han frier til Elsie, men hun kan bestemt ikke se sig selv som kone til en kulminearbejder. Hun forfølger sin eventyrdrøm og rejser til Florida, hvor hun forelsker sig i skuespilleren Buddy Ebsen. Men drømmen brister og inden længe er hun tilbage i West Virginia, hvor hun gifter sig med Homer. Da Buddy hører, at hun skal giftes, sender han en lille alligator, som bryllupsgave til det unge par.

Elsie elsker alligatoren, der får navnet Albert. Men Homer er ikke begejstret og en dag, da Albert (som er knap så lille længere) bider sig lidt for fast i Homers bagdel, træffer han beslutningen om, at Albert må hjem til Florida.

Albert får et badekar ind på bagsædet af deres gamle bil og så begynder en fantastisk rejse, der også fletter lidt amerikansk historie ind i fortællingen.

Det unge par oplever de mest utrolige ting, der truer med at skille dem ad, men ender med at bringe dem tættere sammen. Fortællingen er så fin og rørende, helt perfekt og underholdende sommerlæsning. En næsten sand historie om en mand, hans kone og hendes alligator.

Homer Hickam har skrevet en lang række bøger. Han har skrevet siden skoletiden og elsker at rejse og opleve nye eventyr.

Homer Hickam, Med Albert på bagsædet, Harper Collins Nordic, 2016, 383 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.