// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Julia Heaberlin: Kvinden i graven
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Julia Heaberlin: Kvinden i graven

Skrevet af den 4. august 2016 – 07:44Ingen kommentarer

Hvis man, som jeg, har det en smule stramt med at skulle flyve, når kaptajnen siger, at der vil komme turbulens på turen, så er et godt råd at have en god og spændende bog med i håndbagagen. Den bog kan med fordel være Kvinden i graven, for den er virkelig spændende, så spændende, at da jeg sad i den flyver med turbulens, så lagde jeg ikke helt mærke til det.

Hovedpersonen er Tessa, som har overlevet at blive levende begravet i en massegrav af en seriemorder, da hun var 16 år. Hun bliver fundet i sidste øjeblik og bliver indlagt på hospitalet uden nogen erindring om, hvad der er sket. Kun få glimt sidder tilbage og følger hende i mareridt og i vågen tilstand. En af de ting, som hun kan huske, er en af de andre piger i graven og en anden er de blomster, som voksede på marken, hvor graven var. Det er sortøjede blomster, og pressen døber derfor pigerne De sortøjede piger.

Man følger Tessa i spring, når hun er 16 år og som voksen enlig mor til en teenagedatter. I periferien lever hendes monster, Terrel, som sidder på dødsgangen i Texas dømt for mordene, og som gennem alle årene har erklæret sig uskyldig. Tessa har tidligere arbejdet sammen med en advokat, som er sikker på, at Terrel er uskyldig – og Tessa er i tvivl, for hun kan jo ikke huske noget. Nu er en anden advokat på sagen og kæmper for at få benådet Terrel, hvis dødsdag nærmer sig med hastige skridt. Han involverer Tessa, som forsøger at hjælpe.

Gennem de to aldre, teenager og voksen, bliver man langsomt klogere på Tessas liv og hvad der egentlig skete den gang. Som 16 årig går hun hos flere psykologer, der forsøger at give hende hukommelsen tilbage. Som voksen følger vi hendes vågne mareridt, da hun opdager, at nogen har plantet de sortøjede blomster foran hendes soveværelsesvindue. Det viser sig, at det ikke er første gang, at det er sket. Tessa beder advokaten om hjælp og indrømmer, at hun gennem årene har fået beskeder, som kunne være fra morderen. Samtidigt er der noget mystisk ved hendes gamle veninde Lydia, som er sporløst forsvundet. For hvordan kan hun bare være væk? Og er Terrel uskyldig, som han påstår?

Forfatteren Julia Heaberlin har skruet plottet godt sammen, og bevæger sig elegant mellem Tessas to aldre. Det er en meget spændende thriller og en forfatter jeg skal læse mere af. Heldigvis er hun i gang med den næste bog.

Julia Heaberlin, Kvinden i graven, Politikens Forlag, 380 sider, dansk udgave maj 2016, oversat af Rebbeca Baily

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.