// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Péter Gárdos: Feber ved daggry
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Péter Gárdos: Feber ved daggry

Skrevet af den 26. juni 2016 – 07:26Ingen kommentarer

Kender du dine forældres kærlighedshistorie? Péter Gárdos gør – og det har han skrevet en meget fin bog om. Baseret på en brevveksling mellem forældrene, som også er en integreret del af historien, følger vi Miklós og Lilis kærlighedshistorie mod mange odds.

Miklós ankommer som 25 årig til en flygtningelejr i Sverige fra Ungarn, han er dødssyg af tuberkulose og er kun med nød og næppe undsluppet rædslerne i koncentrationslejren Bergen-Belsen. Men af en eller grund er han ukuelig optimist og han er meget fokuseret på at finde kærligheden. Hans metode er omfattende. 117 enslydende breve sender han af sted til ungarske piger, der befinder sig i Sverige og derigennem vil han finde kærligheden.

18 årige Lili svarer, og vi bliver vidne til en kærlighedshistorie af den gamle skole. Breve der udvikler sig fra forsigtige til kærlighedsfyldte, længsel og kamp – alt sammen i kærlighedens navn. Det er skønt at læse en ægte kærlighedshistorie fra før man swipede sig til kærligheden i en app.

Den historiske del af fortællingen, der giver os de personlige historier fra efterkrigstiden er også blot et plus og sproget, der i al elendigheden er krydret med en underliggende humor, er en fornøjelse i sig selv. På trods af bogens beskedne længde blev den måske til tider lidt langsom i det – men omvendt er det også bare et tempo, der er meget tro mod historien og en god anledning til at sætte farten lidt ned.

Péter Gárdos, Feber ved daggry, Gyldendal, april 2016, 240 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.