// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Malene Ravn: Mia
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Malene Ravn: Mia

Skrevet af den 18. maj 2016 – 07:38Ingen kommentarer

“Han er faktisk måske det bedste der er sket for mig. Han elsker mig, Mia.”
“Han tæver dig.”
“Det sker meget sjældent, og det er ikke hans mening.”

Seline og Mia er søskende. De er vokset op sammen på en gård et sted uden for Køge. Sammen med deres far. Seline er storesøster og det er hende, der er kærester med den voldelige Jacob. Og det er lillesøster Mia, der forsøger at hjælpe Seline ud af forholdet. Men det er vanskeligt at hjælpe nogen, der ikke ønsker at blive hjulpet.

Man fornemmer meget tidligt, at der lurer en uro og noget farligt under overfladen, uden dog helt at kunne gennemskue, hvad det drejer sig om. Min interesse blev hurtig fanget og jeg var ikke meget for at efterlade Seline og Mia med et bogmærke på skrivebordet, da andre gøremål kaldte. Spørgsmål dannes i læserens hovede: Hvad er der sket i pigernes barndom? Hvor er deres mor? Hvorfor lever Mia alene i deres barndomshjem og hvorfor knytter hun sig til dyr fremfor mennesker? I takt med at flere brikker falder på plads, forstår man hvilket stort ansvar Mia bærer på.

Mia er en roman om ikke at kunne føle skyld, men det er også en roman om at kunne føle ansvar. Og så er det måske en roman om være så skadet eller traumatiseret af opvæksten, at man ikke kan føle og handle som de fleste.

Romanen er velskrevet og let at læse. Selvom den er kort er der både dybde og substans i historien. Mia er en fremragende roman, og styrken ligger især i den konstant foruroligende undertone. Noget kommer til at ske, man ved bare ikke hvad, før det sker. Det er ikke tilfældigt, at det er den røde farve, der er valgt til forsiden, så siger jeg ikke mere.

Malene Ravn, Mia, Gyldendal, 152 sider, 2016.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.