// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Iben Konradi Brodersen: Piger kan leve længe måske for evigt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Ungdomsroman, Young adult

Iben Konradi Brodersen: Piger kan leve længe måske for evigt

Skrevet af den 12. maj 2016 – 07:50Ingen kommentarer

Flot debut fra forfatterskoleelev Iben Konradi Brodersen! En ungdomsroman der helt sikkert vil finde læsere blandt gymnasiepiger, de ældste folkeskoleelever og nysgerrige voksne. “Hun er 16, og det er i langt højere grad hendes pligt at forelske sig, end det er ikke at gøre det. Men af en eller anden grund er hun ikke sikker på, hun må.”

12-tals pigen Gro er en dygtig og flittig elev. Alligevel har hun ikke særlig meget lyst til at begynde på gymnasiet. Pligtopfyldende som hun er møder hun dog op den første dag efter sommerferien og møder her pigen Faxe, som er cool og afslappet. Helt forventet udvikler de to et stærkt venskab.

Den første del af bogen handler om ungdomsliv, lektier, venskaber, drenge, fritidsinteresser, druk, sminke, usikkerhed, fester, karakter, sms´er og joints. Senere i bogen er det mindre muntert og her handler det om matematikopgaver der ikke bliver lavet, om weekender på værelset mens andre fester, om opløsning, ondt i maven, uro i kroppen og om kontrol, kontrol og kontrol.

Portrættet af Gro og skildringen af de to pigers venskab virker troværdigt, og jeg tror, at mange unge vil nikke genkendende til en del af de følelser og tanker Gro bøvler med. “Jeg ville ønske, vi bare kunne knipse med fingrene og så komme det rigtige sted hen, siger Gro. Ja, siger Faxe, jeg ved bare ikke, hvor det er”.

Piger kan leve længe måske for evigt er en stærk bog om stærke piger, der af og til føler sig svage. Det er de store spørgsmål der er i spil. Meningen med livet. Er jeg god nok. Og den slags. Og ja, det er interessant læsning – også for en, der for længst har pakket studenterhuen væk.

Iben Konradi Brodersen, Piger kan leve længe måske for evigt, Maj 2016, 216 sider, Lindhardt & Ringhof

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.