// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Liza Marklund: Livstid
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Femikrimi, Krimi, Roman

Liza Marklund: Livstid

Skrevet af den 23. juni 2008 – 21:34Ingen kommentarer

LivstidDer er ingen tvivl om, at ”Livstid”, som er syvende bind i den populære serie om reporteren Annika Bengtzon, er den af Liza Marklunds bedste krimier. Jeg har før småkedet mig igennem de første par Annika Bengtzon-bøger, men heldigvis bliver Liza Marklund stadigt bedre. Med syvende bind er der er mindre snik-snak og langt mere handling end vi normalt er vant til i Liza Marklunds femi-krimier.

Bogen handler om opklaringen af mordet på en kendt svensk politimand, som findes dræbt i sit eget hjem. Den hovedmistænkte Julia er ægtefælle til den dræbte politimand. I forbindelse med mordet på politimanden forsvinder også deres 4-årige søn, og der er mistanke om at barnet også er blevet dræbt. Julia må således opholde sig i fængsel, mistænkt for at være morder samtidig med at hun har mistet sin mand og sin søn.

Hovedpersonen Annika Bengtzon, reporter på et større svensk dagblad, sætter sig naturligvis for at finde ud af hvem der er morder. Hun tror nemlig ikke på, at en kvinde som Julia er skyldig. Samtidig med, at Annika leger politimand tumler hun med at få styr på sit liv efter, at hun står på gaden med sine to børn da deres hjem er brændt ned. Som om branden ikke skulle være elendighed nok bliver hun uvenner med sin bedste veninde samtidig med at hun ligger i skilsmisse fra børnenes far. Han har selvfølgelig fundet en yngre, smukkere og mindre kompliceret kvinde.

Til trods for Annikas vanskeligheder formår hun på en rimelig realistisk måde at passe både børn og job og viser sig, som en ikke helt ringe detektiv.

Der er tale om svensk krimi, hvor der både er plads til krimi og spænding, men hvor vi også lærer Annika og de andre godt at kende. Bogen er på 459 sider og det kan anbefales at sætte tid af – for man lægger den ikke lige fra sig.

Liza Marklund, Livstid, 459 sider, Forlaget Fremad Læs også Bogbloggers anmeldelse af bind 6 i serien.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.