// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nova Lee Maier: Sundhedsplejersken
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Nova Lee Maier: Sundhedsplejersken

Skrevet af den 22. februar 2016 – 22:41Ingen kommentarer

Hold nu op, hvor er Sundhedsplejersken en spændende men også meget nervepirrende og uhyggelig historie. Forfatteren Nova Lee Maier forstår at holde læseren i sin hule hånd fra første til sidste side.

Hovedpersonen er Didi, der har født sit og manden Oskars første barn, men som er afhængig af hjælp, da hun under graviditeten har fået bækkenbundsløsning. Hun har mange smerter og har svært ved at gå. Den lille familie får tildelt sundhedsplejersken Hennequin, som skal komme i hjemmet den første uges tid. Hun virker meget forstående og giver mange gode råd, men det viser sig hurtigt, at ikke alt er som det skal være. De gode råd er ikke så gode endda, og Hennequin lægger også op til Oskar bag Didis ryg. Heldigvis for Didi kommer hendes mor på besøg fra Norge, og hun falder ikke for Hennequin, sådan som Didi har gjort.

Samtidigt følger vi også kriminalinspektør Miriam de Moor, som har mistet sin bror for et halvt år siden, da han faldt ned af en trappe. Miriam mistænker hans kone for at stå bag og forsøger i sin fritid at finde ud af mere om hende. Hun opdager, at brorens kone nu arbejder som sundhedsplejerske og begynder at holde øje med hende.

Fortællervinklen skifter hurtigt fra Didi til Hennequin og til Miriam og tilbage igen. På den måde bliver de tre kvinders veje draget mod hinanden og det bliver et kapløb mod tiden. Der er både politiarbejdet, hvor hver enkelt sten bliver vendt for at finde et svar. Og så er der spillet hjemme hos Didi mellem hende og Hennequin som den onde, der arbejder på sin skjulte dagsorden.

Forfatteren Nova Lee Maier har vundet en thrillerpris i 2014 og har skrevet en række thrillere, romaner og noveller. Sundhedsplejersken er en meget spændende psykologisk triller, som kræver gode nerver at læse, for nogle af scenerne var næsten ikke til at holde ud. Plottet tager en overraskende drejning til slut – mere skal jeg ikke røbe her.

Nova Lee Maier, Sundhedsplejersken, Forlaget Turbine, 350 sider, dansk udgave december 2015, oversat af Miriam Boolsen.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.