// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Robert Ludlum: Bourne duellen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Agentroman, Spænding

Robert Ludlum: Bourne duellen

Skrevet af den 29. februar 2016 – 08:11Ingen kommentarer

Jason Bourne er tilbage. Den tidligere CIA-agent er egentlig vendt tilbage til sin normale identitet som David Webb efter opgøret med snigmorderen Carlos i Robert Ludlums første Bourne-bog ”Manden uden navn”. Men så udgiver en anden sig pludselig for at være Bourne.

Og det får CIA til ved hjælp af en udspekuleret plan at lokke Webb på banen igen. Og pludselig er Jason Bourne-identiteten tilbage som hårdtslående morder i Hong Kong i et forsøg på at redde sin elskede og forhindre starten på tredje verdenskrig.

”Bourne duellen” er den anden bog i Robert Ludlums Bourne-trilogi, som blev udgivet i 1970’erne. I 2002-2008 blev de tre bøger filmatiseret med Matt Damon i hovedrollen som Jason Bourne. Bøgerne og filmene har dog kun meget lidt tilfælles. Især i Bourne duellen er fortællingen en helt anden i filmen end i bogen. Den foregår et helt andet sted og med en helt anden handling, som beskrives langt mere detaljeret. Noget, som det ville kræve en hel tv-serie for at gengive i billeder.

Der er nogle lidt lange passager med diskussioner CIA-folk imellem. Men langt hovedparten af bogen er aktion i Hong Kong og Kina med fuld knald på. En fremragende fortælling, hvor Jason Bourne på fornem vis klarer skurkene ved hjælp af kløgt og gode kampevner.

Robert Ludlum: Bourne-duellen. Aschehoug, 2004. 285 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.