// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elisabeth Saugmann: Super Mouse og fejlfinderne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Elisabeth Saugmann: Super Mouse og fejlfinderne

Skrevet af den 30. november 2015 – 07:00Ingen kommentarer

9788793395169Det er snart december og det betyder lidt ekstra hygge og selvom der er travlt i de små hjem, er der måske alligevel tid til en lille hyggelig kalender-godnat-historie.

Super Mouse og fejlfinderne er en julekalender i bogform, med 24 små kapitler, skrevet af Elisabeth Saugmann og fint illustreret af Clara Maria Trier Holst.

Super Mouse er en lille bitte mus, der sammen med vennerne Villy Billy, sommerfuglen Alma Viva og den fine engel Celeste, stiller sig op imod de grove krokodiller, der går og leder efter fejl.

Super Mouse er af den overbevisning, at fejl er små gaver, fordi man nogen gange opdager noget helt andet, end det planlagte. Fx da buschaufføren kører helt forkert, men ender et sted, hvor alle alligevel får noget ud af turen.

Super Mouse og fejlfinderne er et rigtig godt eksempel på, at børnebøger skal læses med børn. Her i huset er den testet af to børn på 7 og 10 år. De elsker de skøre ordspil, når en krokodille bliver forelsket i en krokodulle, og når lederen af Fejlfinderkorpset, bliver kaldt for Dilleren.

Jeg synes, at bogen er temmelig forvirrende med alt for mange personer at holde styr på og pludselige sceneskift. Jeg kunne også savne lidt mere julestemning – men ungerne elsker den og derfor hang jeg på og lod mig smitte med deres begejstring.

Børnebøger er for børn og Elisabeth Saugmann rammer lige ind i den fjollede børnehumor og budskabet om, at man ikke skal bruge alle sine kræfter på, at gå og lede efter fejl, og bogen kan sagtens give anledning til gode snakke.

Elisabeth Saugmann, Super Mouse og fejlfinderne, Mellemgaard, 2015, 135 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.