// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elsebeth Egholm: Dødvægt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Elsebeth Egholm: Dødvægt

Skrevet af den 19. august 2015 – 07:15Ingen kommentarer

Dicte er tilbage.

I Elsebeth Egholms nyeste bog Dødvægt er det igen Dicte, der er hovedpersonen. Hun har fået overtalt kæresten Bo til at tage hende med på et fotokursus på øen Gozo, nær Malta. Han er afsted med 5 elever, blandt andet den smukke, ambitiøse og meget unge Natasha.

På færgeoverfarten mellem Malta og Gozo ender fotoholdet i en kraftig storm og de bliver vidner til, at en flygtningebåd fra Libyen kæntrer. De ser magtesløse til, mens flygtningene kæmper for deres liv, men pludselig bliver al opmærksomhed drejet mod et lig i vandet. Liget af en ung hvid kvinde.

På øen er fotoholdet og især Natasha optaget af at finde ud af mere, men da Bo og Natasha pludselig forsvinder sporløst, er det Dicte, der må få brikkerne i puslespillet til at passe sammen. Hendes gamle journalistinstinkt blusser op i kampen om at finde Bo og selvfølgelig får hun rodet sig ud i alt for farlige situationer. Hun martres af, at hendes sidste stund med Bo var præget af jalousi og skænderier og med alt for mange ar på sin sjæl drages hun mod den lokale politimand og efterforskningsleder Jack Spiteri.

Det klæder Dicte at optræde i nye omgivelser og man mærker tydeligt forfatterens forelskelse i den smukke ø Gozo. Beskrivelser af natur, byer og mennesker skaber dejlige billeder i læserens hoved. Igen følger man Dictes færden med tilbageholdt åndedræt, med lige dele trang til at heppe på hende og ruske hende, for at få hende til at passe bedre på sig selv.

Dicte, der i starten af bogen, er en skygge af sig selv, kæmper med dæmonerne fra fortiden og det lidt tyndslidte forhold til kæresten Bo. Men hun tager kampen op og finder ind til sig selv igen og opdager, at selv om hun er en selvstændig, stædig kvinde, så har hun brug for, at der er nogen der holder af hende og om hende.

En stærk fortsættelse af serien om Dicte, der efterlader læseren med en slutning, der på alle måder, er starten på noget nyt. Vi hører forhåbentlig snart mere til den gæve Dicte.

Elsebeth Egholm er en af de dygtigste forfattere i Danmark. Gang på gang rammer hun ned i aktuelle begivenheder og væver dem så smukt ind i sine egne fortællinger. Dødvægt er den 9. bog i serien om Dicte Svendsen. Bøgerne er solgt til udgivelse i en lang række lande.

Elsebeth Egholm, Dødvægt, Politikens Forlag, 2015, 393 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.