// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kriistina Lähde: Nogen har sovet i min seng
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Kriistina Lähde: Nogen har sovet i min seng

Skrevet af den 24. april 2015 – 07:33Ingen kommentarer

Rosa er en kvinde, der lever et trygt liv, hvor hun arbejder som freelancer. Pludselig en dag vågner hun og ser, at der ligger en fremmed mand under dynen ved siden af hende. Han har lagt tøj ind i skabet, og på badeværelset har han også indrettet sig, og hun veksler mellem at være bange og interesseret i, hvad denne mandsperson laver i hendes liv.

Forfatteren illustrerer et voksent pars hverdag, som har sine egne finurligheder, rutiner og begrænset omfang af overraskelser. Den fremmede mand, der med tiden i bogen får sine egne tanker og sit eget liv beskrevet, udtrykker det således:

”Alt hændte temmelig pludseligt efter hver mandag. Den næste mandag kom, og den næste, et bånd af mandage, en fortsættelse, et liv som et fladt og monotont Pohjanmaa-landskab (red.: fladt kystlandskab i Finland).”

Rosa går til både læge og detektiv for at få opklaret mysteriet om, hvor han kommer fra. Imens lever hun med ham i en tilstand af demens, eller har hun stress, som lægen mener, eller er det depression på grund af et barn, der aldrig blev kom til verden, og broderen, der selv valgte at gå fra verden.

Nyd en fin bog med plads til både at krumme tæer og smile af hovedpersonens oplevelser med blandt andet en smilende papfigur. Det er en morsom fortælling om Rosa og den fremmede mand, som med tiden slet ikke er så fremmed endda.

Således giver forfatteren rum til, at man som læser får man lov til at tænke lidt og reflektere over det måske til tider monotone liv, og om man skal rette ind og følge med eller bryde op og gå en anden vej.

Kriistine Lähde, Nogen har sovet i min seng, Jensen & Dalgaard, 29. januar 2015, 216 sider, oversætter René Semberlund Jensen

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.