// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mirjam Bastian: Loretta
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Mirjam Bastian: Loretta

Skrevet af den 11. april 2015 – 07:01Ingen kommentarer

Loretta og Tom er bogens hovedpersoner, selvom bogen kun bærer kvindens navn. Der er tale om to personer, der krydser hinanden i luften i hvert sit fly med destinationen England-Danmark tur-retur. Uden at vide det er deres sjæle forbundne, allerede inden de møder hinanden. Hver især bærer de på en barsk livshistorie om kærlighed, svigt og intense familiebånd, som præger dem og via snørklede besøg i London og København sender dem i samme retning.

Det fængende ved de to personer er, at de begge prøver at overleve på trods af, at de har voldsomt mange ods imod sig. Tom kæmper med og mod sin sociale arv, og Loretta har et voldeligt overgreb og et dødsfald hængende som nedtrykkende skyer over sig.

Efter få sider opnår man som læser en sympati for dem begge, og lysten til at følge dem og deres udvikling er hurtigt til stede. Ikke mindst på grund af forfatterens sprog, der er fyldt med nerve, energi og fantastiske billeder af stemninger og følelser. Eksempler herpå er: ”Theydon, marineret i selvmedlidenhed” og ”noget varmt dirrede gennem Los krop og mindede om kærlighed”.

Forfatteren har skrevet en fin bog, som veksler mellem håb og håbløshed, kærlighed og ensomhed. At det er en tegnet bog af landskaber fra Lorettas barndom og en kold mand i et køleskab, der bringer de to sammen, gør bogen så meget mere interessant og værd at læse. Mine varmeste anbefalinger til denne bog.

Mirjam Bastian, Loretta, Rosinante, 10. april 2015, 382 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.