// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jojo Moyes: Mig før dig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Jojo Moyes: Mig før dig

Skrevet af den 31. marts 2015 – 07:14Ingen kommentarer

”Mig før dig” af Jojo Moyes placerer læseren i et univers med overflod af smil og latteranfald, men også tårer i bunkevis. ”Mig før dig” er en stærk bog, der bør læses, fordi den er hjerteskærende og humoristisk på samme tid.

Konflikterne står i kø for Louisa Clark, da hun som hjemmeboende 26-årig mister sit arbejde på den lokale café, da ejeren flytter fra England til Australien. I den søvnige by, der kun vågner, når der er turistsæson på det lokale slot, er mulighederne for en spændende karriere begrænsede for Louisa.

Spænding og karriere kender Will Traynor alt til. Han var tidligere en aktiv sportsmand, eventyrer og dygtig erhvervsmand, men efter en voldsom ulykke er han fastlåst i sin kørestol og bor i forældrenes anneks. Kun få dele af hans krop kan han selv bevæge og kontrollere. Hans vilje og hjerne fungerer dog upåklageligt. Han ved, han aldrig bliver rask, og hans lyst til at leve eksisterer derfor ikke længere.

Forældrene ansætter Louisa som Wills hjælper i seks måneder, og de to unge, markante personligheder udgør en skøn, sjov og lærerig historie. Det er rart at ”lytte” til deres skænderier og følge dem på deres udflugter, der både er hjerteskærende uheldige og kærlige. Desværre finder Louisa ud af, at Wills forældres plan med hende er, at hun skal få Wills livsglæde tilbage igen. Ellers vil han begå assisteret selvmord på en klinik i Schweiz.

Den triste og barske kendsgerning blødes op af Louisas ihærdighed, og Wills evne til at få Louisa til at blomstre og vende sig mod verdens muligheder. Louisas pudsige familie bidrager også til morskaben. Historien sniger sig ind på læseren og sår tanker om, hvad der er det vigtige i livet. Det er vist sundt for alle at forholde sig til det engang imellem.

Læs også vores anmeldelse af bogen af samme forfatter Hende du forlod og Det sidste brev fra din elsker.

Jojo Moyes: Mig før dig, Oktober 2014, Rosinante/Cicero, 438 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.