// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » David Foenkinos: Minderne
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

David Foenkinos: Minderne

Skrevet af den 4. marts 2015 – 07:08Ingen kommentarer

minderneRoman når det er bedst. Smukt, velskrevet, enkelt, gribende.

”Minderne” er historien om en ung mand der bor i Paris, som gerne vil være forfatter. Han arbejder derfor som natportier på et lille hotel. Han mangler dog noget at skrive om og har svært ved at finde inspiration. Hans familie består af hans bedsteforældre og forældre og hele historien starter faktisk med, at hans bedstefar dør.

Bedstemoren bliver presset til at flytte på plejehjem og det nager den unge mand, da han kan mærke at hun bliver mere og mere deprimeret. Samtidig har hans forældre deres egne problemer at tumle med.

En dag er bedstemor forsvundet fra plejehjemmet og den unge mand begiver sig ud for at finde hende. Hun er rejst til Normandiet, hvor hun er vokset op og de to får en skøn tid sammen, der viser sig at være bedstemorens sidste. Hun dør og skal hjem til Paris og begraves.

Til begravelsen kommer en ung kvinde, de har mødt på deres tur og det er begyndelsen på et heftigt kærlighedsforhold mellem de to unge mennesker og deres forhold bliver den videre fortsættelse af hele historien.

Når bogen er slut, sidder man med hele mandens livshistorie i hænderne.Bogen er poetisk og fængende og en livstråd bliver spundet i denne fine og detaljerede fortælling.

En overraskende, gribende lille perle, der efterlader dig med et smil på læben og en knugen i hjertet. Bogomslaget er et helt lille kunstværk i sig selv.

David Foenkinos har tidligere udgivet flere romaner, men slog for alvor igennem med ”Delikatesse” i 2009. Han er født i 1974, i Paris, hvor han også er bosat i dag.

David Foenkinos, Minderne, på dansk ved Agnete Dorph Stjernfeldt, Hr. Ferdinand, 2014, 282 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.