// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kirsten Hammann: Alene hjemme
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Kirsten Hammann: Alene hjemme

Skrevet af den 2. marts 2015 – 07:35Ingen kommentarer

Hvem kender ikke følelsen af at stå over for en umulig opgave, der bare vokser og vokser, så man føler sig mere og mere alene. Sådan har Kirsten Hammanns nye jeg-fortæller Sara det i Hammanns seneste roman Alene hjemme. Så er det bare noget rigtigt møg, når opgaven er selve livet!

Den 38 årige Sara lever sammen med Philip i en fantastisk herskabslejlighed i 2100 spelt alias Østerbro. De har Philips to piger hver anden weekend og jævnligt besøg af den excentriske og sensuelle overbo Frederikke, der selv har sit at døje med. Sara har et brændende ønske om at få børn, mand og lækker lejlighed. Hun har jo sådan set alle delene, men børnene er papbørn, lejligheden er også kærestens, og Philip tøver med gøre Sara til mor. Hvad er der så tilbage… håb, drømme og desperation eller?

Det bliver ikke umiddelbart bedre af, at den forsøgende freelance journalist Sara får en tur til Buthan foræret af Philip, som er selvstændig forretningsmand. Efter en oplevelsesrig tur begynder hun at lide af ekstrem træthed, svimmelhed, se syner og hallucinere. Eller er der noget helt andet på færde? Smager Frederikkes hjemmelavede flødebolle ikke lidt mistænksomt? Forgifter hun mon Sara, fordi Frederikke har en affære med Philip? Den menneskelige psyke er en mærkværdig størrelse, og i Hammanns roman bliver den strakt ud, undersøgt og hængt ud på alle leder og kanter.

Der er masser af sarkasme, humor og tudende kvinder i Hammanns nyeste roman. Den flyder let og er både nærgående, pågående, rammende og afslørrende. Romanen tegner et skræmmebillede som heldigvis opløses med den tykke ironi som gennemsyrer romanen. Som regel plejer det jo at hjælpe at sætte tingene i perspektiv, men Hammann har sin helt egen måde at sætte tingene i perspektiv på. Med et glimt i øjet bliver problemerne ikke mindre, men nærmere dobbelt så store, anmassende og uromantiske.

Også denne gang er Hammann god for en fantastisk fortælling om livets bitre eftersmag og de små glæder. Hammann skiver råt for usødet og intet mindre og er bestemt en anbefalelse værdig.

Kirsten Hammann, Alene hjemme, Februar 2015, Gyldendal, 312 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.