// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Steffen Jacobsen: Gengældelsen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Steffen Jacobsen: Gengældelsen

Skrevet af den 29. december 2014 – 07:24Ingen kommentarer

gengældelsenDanmark er ramt af en forfærdelig tragedie, da en selvmordsbomber har udløst en sprængladning i Tivoli i København.

I månederne efter drejer alt sig om efterforskningen af den store tragedie.

Lene Jensen, politikommissær, involveres i et dødsfald af en ung pige. Lene har ikke fungeret helt optimalt efter at hendes datter Josefine begik selvmord. Hun leder efter personlige svar og er opfyldt af had til den læge der udskrev Josefine, selvom hun ikke var rask. Den unge piges død ser ud som et selvmord, men Lene er ikke overbevist.

Hun får trukket i nogle tråde og er pludselig dybt involveret i sagen, på et helt andet plan. Bomben i Tivoli er muligvis ikke det eneste angreb og Lene beslutter sig for at grave dybere, selvom det får store konsekvenser.

Hun teamer op med Michael Sander, en hardcore privatdetektiv, der må stå på tæerne for at hamle op med Lene, der drives af – at hun ikke har mere at miste.

Bogen er sindssyg spændende og pirrer til angsten for terror, der har sat sine små spor efter 11. september. Det værste der kunne ske er allerede sket og alligevel er der masser af nerve og spænding, der holder læseren fanget fra side til side – indtil man pludselig konstaterer med lige dele lettelse og forfærdelse – at bogen er slut.

Steffen Jacobsen skriver blændende.

Hans fik sit store gennembrud med Trofæ, man har tidligere skrevet Passageren, Den gode datter og Når de døde vågner. Vi er klar til mere fra Steffen Jacobsen.

Steffen Jacobsen, Gengældelsen, People´s Press, 412 sider, 2014

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.