// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bo Skjoldborg: Vild gift 5
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Bo Skjoldborg: Vild gift 5

Skrevet af den 4. oktober 2014 – 07:42Ingen kommentarer

Malte brækker sig i lårtykke stråler. Han har spist noget han ikke kan tåle. Han er blevet forgiftet, mens han og familien er i Paris, men det er ikke bare dårlig mad, der har sat gang i opkastningerne. Hans tunge har sorte prikker, lugter af lakrids og han har glemt hvem han er. Det er både godt og skidt. Godt fordi han ikke længere er bange for søsteren Pi´s fugleedderkop Miver, dårligt fordi han ikke længere er Malte, men i stedet et tossehoved. Storesøsteren Gritt syntes de har tossehoveder nok i form af deres skøre farfar, der siger lige hvad der passer ham, konstant spiser chili og har sære tanker.

Giftmysteriet må opklares og hurtigt viser det sig, at galningen Dr. Zero har opfundet en pille, der får folk til at glemme, hvem de er og endnu værre, så har han planer om at omdanne alle i Paris til hans viljeløse slaver. Hvordan de får stoppet Dr. Zero og hans giftpiller skal naturligvis ikke afsløres her, men jeg kan dog sige, at løsningen indeholder indtil flere af verdens stærkeste chilier og en hel del lort.

Drenge i alderen 9-12 år vil være stærkt underholdt af den nemt læste bog med Malte, Pi, Gritt og deres psykisk syge farfar. Ægte skøre mennesker er noget man sjældent stifter bekendtskab med i sjove børnebøger, men den slags skræmmer ikke forfatteren. Bo Skjoldborg har skruet historien sammen, så bogen læser sig selv, men du skal syntes lort og bræk er sjovt for virkeligt at blive revet med.

Vild Gift 5. Bo Skjoldborg. Forlaget Werther. 145 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.