// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jennifer Clement: Bønner for de bortførte
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Jennifer Clement: Bønner for de bortførte

Skrevet af den 4. september 2014 – 07:59Én kommentar

Bønner for de bortførte er en af efteråret “must read”. Det er en gribende fortælling om pigen Ladydi og hendes liv i Guerrero-bjergene i Mexico, hvor livet er særdeles farligt.

Ladydi bor sammen med sin mor i et lille hus med jordgulv, hendes far er rejst væk, og hendes mor overlever hverdagens krav ved at stjæle og drikke for meget alkohol. Ladydi går i skole, leger med veninderne og gemmer sig, når hun kan høre biler i det fjerne. Der hvor hun vokser op bliver piger bortført, voldtaget og solgt til prostitution. Derfor er langt fint hår og neglelak forbudt for piger. Det er sikrest, hvis man ikke kan se, at de er piger.

Pigerne drømmer om andet og mere end en tilværelse i evig flygt. Så da muligheden for at blive tjenestepige hos en familie i en storby viser sig, griber Ladydi chancen. Selvom det ikke bliver som forventet bliver det begyndelsen på en længere rejse, hvor hun både møder døden, kærligheden og havner i et mexicansk kvindefængsel.

Bogen er hurtigt læst, man efterlader helst ikke Ladydi på sengebordet. Man vil så gerne bringe hende i sikkerhed. Men virkeligheden for piger i Mexico er alt andet end sikker. Bogen er interessant og god læsning, og den giver et kig ind til nogle piger og kvinder i et land så uligt vores eget. Forfatteren har igennem flere år været optaget af kvindeliv i Mexico og har interviewet kvinder i fængsel, kvinder der er solgt til prostitution, og kvinder der lever skjult for omverdenen. Hendes indgående kendskab til forholdene i landet gør at personerne i bogen fremstår levende og troværdige.

Jennifer Clement, Bønner for de bortførte, Hr. Ferdinand, September 2014, 260 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.