// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jonas Wilmann: Velkommen til Kadaverkøbing
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Jonas Wilmann: Velkommen til Kadaverkøbing

Skrevet af den 27. august 2014 – 07:06Ingen kommentarer

Gordon er en ganske almindelig dreng i en almindelig by. Alle andre syntes at livet i Vømstrup er alletiders, men ikke Gordon. Han ville helst være født i en anden tid. Dengang hvor man kunne købe horror og superhelteblade i en almindelig kiosk, han ville gerne gå i en skole, hvor man ikke får 02 i stil, bare fordi de er fyldt med blod og vold, men det kan han jo ikke ændre. Eller kan han? Der sker nemlig noget helt særligt, da Gordon forsøger at begrave sin sorg i det lokale antikvariat. Antikvaren, Bosse, får medlidenhed med Gordon og viser ham en meget gammel bog. En bog med en knogle mellem siderne.

Den nat sover Gordon med knoglen under puden og vågner op i en drømmeverden. En verden der nok ville være et mareridt for de fleste. En verden hvor vampyrer og varulve færdes i gaderne, en verden hvor alle elsker horror. Selv Gordons skolelærer og hans forældre svælger i død og uhygge. Problemet er bare at børn og monstre er en livsfarlig cocktail, som Gordon må bruge alle midler for at overleve.

Velkommen til Kadaverkøbing er ikke en bog der har travlt. Jonas Wilmann bygger roligt Gordons verden op fra grunden, en verden med masser af skæv humor, hvor der langsomt skrues op for uhyggen, indtil Gordon må stå ansigt til ansigt med alskens monstre. Monstre der er tegnet både sjovt og blodigt. Det eneste der afslører, at Jonas ikke er professionel illustrator, er at tegningerne ikke er lige så actionfyldte som f.eks. Christian Guldagers, men du vil frydes når du ser Gordons freaky forældre og zombielæger med save monteret på armstumper.

Bogen virker rimeligt oldschool, men det betyder dog ikke at den er dårligt skruet sammen, bare at den minder mere om en ældre gyser af Dennis Jürgensen, end en mere nutidig gang uhygge af Kenneth Bøgh Andersen. Hvis du skulle være i tvivl, så er bogen noget for dig, hvis du godt kan lide at gå imod strømmen af unger der lever livet med næsen begravet i smartphones og hvis du kan lide at læse bøger for den gode historie og ikke bare er ude efter et hurtigt actionfix.

Kadaverkøbing bliver aldrig mere uhyggelig end du kan klare det selvom du ikke svælger helt så meget i uhygge som Gordon. Hvis du efter endt læsning savner rigtig nervepirrende uhygge, så tag fat i Jonas Wilmanns voksen-horror, der er garanti for uhyggelige drømme!

Velkommen til Kadaverkøbing. Skrevet og illustreret af Jonas Wilmann. Forlaget Kaos. 170 sider. Målgruppe: drenge 10-15 år, rimelig let at læse, enkelte svære ord.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.