// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Philip Roth: Enhver
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Amerikansk, Roman

Philip Roth: Enhver

Skrevet af den 23. marts 2008 – 23:20Ingen kommentarer

Philip Roth er en meget anerkendt amerikansk forfatter, der fik sit helt store gennembrud med romanen “Komplottet mod Amerika”. Det var meget fortjent, at et større publikum herhjemme fik øjnene op for hans værker, og jeg er da selv en af dem, der startede i “Komplottet mod Amerika”, fortsatte med “En menneskelig plet” og derefter fik lyst til at læse mere Roth.

Hans nyeste roman er “Enhver”, der kredser omkring livets forgængelighed og den uundgåelige afslutning. Et liv rulles op, med de små sejre og store nederlag, succeserne og fejltagelserne og alderdommens ubarmhjertige forfald. Fra barndommen som søn af en juveler i New Jersey over tre ægteskaber og seniorboligen ved havet.

Det er en fin lille roman – men så heller ikke mere. Jeg må blankt indrømme, at det ikke rigtig rykker hos denne blogger. Der sker simpelt hen for lidt. For mig er det enten-eller. Enten et godt plot, der driver handlingen fremad som i “Komplottet mod Amerika” og “En menneskelig plet”. Eller nogle mere filosofiske overvejelser om livet, døden og alt det i mellem. Og det leverer Roth altså ikke.

Det bliver desværre lidt udflydende og er lidt for hurtigt glemt. Jeg har nu ikke tænkt mig at droppe hans forfatterskab, men jeg håber at der er lidt mere klang på de øvrige værker…

Philip Roth: Enhver. Gyldendal. 2006 (da. 2007) 199 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.