// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Vild med viden: Vikinger
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Vild med viden: Vikinger

Skrevet af den 21. juli 2014 – 07:04Ingen kommentarer

Vild med Vikinger!

Jeg er helt vild med vikingetiden, det har jeg været siden jeg var knægt og det er jeg stadig. Jeg har besøgt mange af de steder i Danmark, hvor der er fundet spor efter vikingerne, så det er en fornøjelse at dykke ned i stabel lettilgængelige bøger om netop vikingetiden.

De otte korte bøger fortæller hver især om forskellige dele af vikingetiden, om deres skibe, deres våben, deres historie og meget mere. Hver bog er skrevet af forskellige museumsfolk, med udgangspunkt i de museer hvor de arbejder, så der er masser af velfunderet viden i bøgerne.

Helt generelt har bøgerne sat sig i en svær situation ved at sigte efter ramme børn i alderen 5 år til 12 år, der er en række svære ord og sammenhænge der vil gå hen over hovedet på de fleste 5-9 årige, men teksterne er generelt letlæste og i øjenhøjde med de 10-12 årige.

Vikingeserien er ikke fornøjelseslæsning på samme måde som de første Vild med viden om fortidsdyr og vilde dyr. Bøgerne forudsætter en interesse for vikingetiden, idet vægten ligger på formidling af fakta snarere end at fortælle en animeret historie.

Vikingeserien er derimod en rigtig god guide til de mange vikingemuseer rundt omkring i landet og et godt redskab, hvis man arbejder med vikingetiden i skolen. Min medanmelder Helena på 12 år har lige lavet en skoleopgave om vikinger og ville gerne have haft fat i bøgerne på det tidspunkt, for de er spækket med viden og hurtigt læst.

Vild med Viden bøgerne 25-32. Redaktør Lone Bruun. 16 sider pr bog. Forlaget Epsilon. Anmeldt i samarbejde med Cecilia 8 år og Helena 12 år.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.