// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sara Helena Kangas: Ella Bellas eventyr – Barcelona
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Rejsebog

Sara Helena Kangas: Ella Bellas eventyr – Barcelona

Skrevet af den 20. juli 2014 – 07:57Ingen kommentarer

Jeg har været i Spanien en del gange, besøgt de store parker i Madrid, været på de hvide strande i Benidorm og besøgt det stolte Baskerland, men jeg har aldrig været i Barcelona, det kunne jeg godt tænke mig en dag.

Et godt sted at starte før man rejser er at læse guidebøger, men de fleste har mest fokus på voksenrejser. Ella Bellas eventyr er anderledes, her handler det om hvad børn og voksne kan lave sammen. Denne gang går rejsen til Barcelona.

En af de ting jeg bedst kan lide ved Ella Bella bøgerne er deres fokus på kultur. Kultur der rammer ind hos både børn og voksne. Det er en balanceret cocktail, hvor øjne åbnes. I Barcelona kan man få blæst hjernen ud af Picassos fede og vilde malerier på Museo Picasso. Man kan læne nakken tilbage og lade sig fascinere af Gaudis vilde byggerier, der ligner noget fra en sci-fi roman. Man kan finde vejen til parker med labyrinter, der er som taget ud af en Harry Potter film. Og samtidig er der også plads til de steder, der måske trækker mest hos visse dreng og fædre, FC Barcelonas stadion og tilhørende museum.

Vanen tro skal Ella Bellas mor have kaffe og vi guides til steder, hvor der kan slappes af, så hjernen ikke koger fuldstændigt sammen af alle oplevelserne. Jeg har tidligere rejst til Berlin med en Ella Bella bog i bagagen og bøgerne fungerer fremragende i samspil med andre guidebøger. Så nu glæder jeg mig til at det bliver min tur til at rejse til Barcelona med familien og Ella Bella.

Sara Helena Kangas, Ella Bellas eventyr – Barcelona, 170 sider, Forlaget Bolden, 2014.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.