// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nikolaj Højbjerg: Pirat Bent og de magiske safirøjne
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Nikolaj Højbjerg: Pirat Bent og de magiske safirøjne

Skrevet af den 21. marts 2014 – 10:19Ingen kommentarer

Bent er pirat, eller det vil sige, hans forældre er pirater og det vil han også gerne være. Han har bare et stort problem: Han har kæmpestore briller, som alle de andre pirater driller ham med.

Det går helt galt, da en fugl skider på brillerne og Bent smadrer dem. Til hans fortrydelse vil hans far ikke købe nye. Nu har han valget mellem at strikke vanter med de gamle blinde kællinger eller følge et meget mærkeligt råd fra papegøjen, Seje Sally Flammerøv. Et råd der indebærer at han skifter sine egne øjne ud med et par safirøjne, problemet er bare at det ikke er særligt rart at hive sine øjne ud og stoppe et par magiske øjne ind i hullerne. Uhyggen lurer og som den flotte forside viser, så må Pirat Bent gå drastisk til værks for at få synet tilbage.

Nikolaj Højbjerg er mest kendt for sine horrorhistorier for voksne. Til de unge læsere har han tidligere skrevet den dystre: Anton Salems Dukkehus. Nu har han begået en bog for de yngste, en bog fyldt med groteske situationer i stil med Rune T. Kidde, men der er skruet en solid tand op for prutte- og lortehumoren, hvilket virker plat på denne voksne læser. Men det vil sikkert vække lykke hos lortefikserede drenge, når Pirat Bent får lort i hovedet og hans papegøje slår kæmpe ildprutter.

Som højtlæsning for unger, der er vilde med lortehumor er bogen lige i øjet, men man savner dog illustrationer i bogen.

Nikolaj Højbjerg. Pirat Bent og de magiske safirøjne. 50 sider. 2014. Forlaget Kandor

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.