// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Benni Bødker: Infernus 5 – den druknede by
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Benni Bødker: Infernus 5 – den druknede by

Skrevet af den 15. januar 2014 – 07:39Ingen kommentarer

Engang i fortiden tvang riddere og munke folk til at blive kristne. Tvang dem på knæ, døbte dem og stjal deres ting. De forfulgte hedninge, der prøvede at flygte ud i skovene. Skovene hvor de gamle guder boede.

Nu rører de gamle guder på sig igen og det er op til Morgan at sørge for at underverdenens guder ikke får magt over menneskerne. Heldigvis er han ikke alene, når han skal kæmpe mod dæmoner og en udspekuleret troldmand. Computernørden Thom og punkerpigen Reiko står ved hans side, når de mørke kræfter skal sendes tilbage til underverdenen.

Jeg har med vilje undladt at præsentere Morgan, for du kender helt sikkert allerede den dæmonbekæmpende dreng, fra den hemmelighedsfulde organisation M9 og du ved hvor absurd uhyggeligt Simon Bukhave tegner ham og de dæmoner han møder. I stedet vil jeg hellere pege på et par af de detaljer, der er værd at lægge mærke til i Infernus serien.

Først og fremmest begejstres jeg over Bennis viden om det okkulte, hvor både eksisterende og okkulte værker fra litteraturen medtages. Her er detaljeringsgraden langt udover det man ellers ser i bøger for børn. Det samme er sprogbruget. Hvem andre end Benni kan finde på at bruge ordet Eidetisk hukommelse i stedet for fotografisk hukommelse? Og han gør det så man ikke bliver bremset i sin læsning, for teksten viser hvad ordet betyder uden klodsede forklaringer. På den måde går spænding og introduktion til helt ny viden hånd i hånd – så selv voksne kan følge med.

Infernus 5 – den druknede by. Benni Bødker, Illustret af Simon Bukhave. Gyldendal. 92 Sider. 2013.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.