// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sven Damgaard Ørnstrup: Vraggods- Abaddons Arv 1
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy

Sven Damgaard Ørnstrup: Vraggods- Abaddons Arv 1

Skrevet af den 14. januar 2014 – 07:24Ingen kommentarer

Alt hersker fred og ro i den lille landsby. Den store knægt Erik har et crush på sin bedste vens søster, Marleen. En flirt der roligt bygges op, men afbrydes på uhyggelig vis. Efter at have været væk i en kortere periode kommer Erik og hans ven Odd tilbage til byen, der er brændt ned. Marleen er den eneste overlevende og hun er ikke længere den glade pige Erik har forelsket sig i.

De tre venner er heldigvis ikke alene. Sammen med den seje kriger Taruk, drager de ud i verden for at finde ud af, hvordan det hele hænger sammen. Og det skal vise sig, at der er langt større begivenheder under opsejling, end nogen af de tre venner kan forestille sig.

Abaddons arv er en fantasyserie jeg frygteligt gerne ville kunne begejstres over, for det er en velkonstrueret fantasy. Dansk fantasy for voksne forstås! Hvilket er noget man ikke ser meget af. Når fantasy nu er en af mine yndlingsgenre, hvorfor er Abaddons arv så ikke lige min kop te? En af svarene er forkælelse. Efterhånden er jeg simpelthen blevet så vant til at læse moderne fantasy, hvor action, intriger, plot og sprog er lettilgængeligt. Pageturner-materiale er nærmest blevet et standardkrav til fantasybøger.

I modsætning tager Svend Damgaard Ørnstrup sig god tid med lange tunge sætninger, når man skal ind i hans store og velkonstruerede univers. Hovedhistorien med de tre venners kamp bliver konstant afbrudt af tilbageblik på tidligere tiders historie, sideeventyr og dvælen ved passager med lavt handlingsniveau. Alt sammen med god grund hvis man skal forstå baggrunden for det der kommer til at ske.

Da jeg som knægt læste Tolkien, var det en kamp at komme igennem siderne, der var konstrueret på lignende vis, men det var jo noget man skulle. Nu er bunken af lettilgængelig og velskrevet fantasy så stor, at denne anmelder ikke falder for Abaddons arv. Hvis man derimod er til fantasy af den gamle skole, så vil Abaddons arv begejstre, for Svend Damgaard Ørnstrup forstår at opbygge verdener og komplicerede plot.

Sven Damgaard Ørnstrup, Vraggods- Abaddons Arv 1, Forlaget hexameter, 355 sider, 2013.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.