// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Josefine Ottesen: Roselil og hendes venner
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Josefine Ottesen: Roselil og hendes venner

Skrevet af den 29. december 2013 – 07:09Ingen kommentarer

roselilDen er lyserød, med glimmer på forsiden og handler om feer, havfruer og sommerfugle.
Det bliver ikke meget bedre for en lille pige!

Josefine Ottesen har skrevet en skøn oplæsningsbog for de små piger. Roselil er en lille fe fra Sommerlandet. Hun bor i en fin blomst og en dag møder hun Silke Sommerfugl. De to piger leger sammen hver dag, men en stentrold fra Mørkebjergene truer idyllen, da den flytter ind i Det Hvide Marmorpalads og forvandler alle i nærheden til sten.

Hvad kan en lille fe og en sommerfugl dog stille op? De får brug for alle deres venner for at klare det, så kampen mellem de gode og de onde kræfter kan begynde.

Josefine Ottesen har skrevet bogen i samarbejde med sin, dengang 4 årige datter, der elskede historier med eventyrlige væsner. Historien starter så fint og harmonisk og tilsættes en tilpas mængde spænding, uden at ødelægge børnenes forventning om, at det hele nok skal ende godt.

Inddelingen i kapitler gør bogen virkelig velegnet til højtlæsning og min medanmelder på 5 år, er meget begejstret for bogen. De enkelte kapitler fører også fine små samtaler med sig – hvad gør man, hvis man er blevet uvenner eller hvis nogen ikke overholder en aftale.

De velkendte temaer kan børnehavebørn og skolebørn meget nemt identificere sig med. At det så er krydret med fine kjoler, smukke blomster og yndige vinger, fra Mårdøn Smets skønne illustrationer gør, at det hele går op i en højere enhed.

Bogen er skrevet for mange år siden, men har de helt rigtige elementer til, at det bliver en ægte klassiker indenfor pigebøger, der kan tåle at blive læst mange gange. Og den nye udgave, der også indeholder en lydbog, må på mange småpigers ønskeliste.

Josefine Ottesen, Roselil og hendes venner, Alvilda, 2013, 149 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.