// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ellen Agerskov og Flemming Larsen: Rom – I Vilhelm Bergsøes fodspor fra Piazza del Popolo
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Rejsebog

Ellen Agerskov og Flemming Larsen: Rom – I Vilhelm Bergsøes fodspor fra Piazza del Popolo

Skrevet af den 12. november 2013 – 07:45Ingen kommentarer

ItemImage_38At sidde på Piazza del Popolo og nyde synet og duften af Rom. Kan man ønske sig mere?

Hvis du er Rom-elsker, ved du præcis hvordan det føles og hvis du er på vej til Rom, skal du unde dig selv en pause på Piazza del Popolo. Mange har gjort det gennem tiderne og i Ellen Agerskov og Flemming Nielsens bog: ”Rom, I Vilhelm Bergsøes fodspor fra Piazza del Popolo” går turen rundt i byens snævre gader, i den evige stad.

Udgangspunktet er netop Vihelm Bergsøes roman, ”Fra Piazza del Popolo” skrevet i 1860’erne, hvor mange skandinaver var optaget af den skønne by. Man kan sagtens begejstres uden af have læst Bergsøes roman fra ende til anden, men lidt kendskab kan være en fordel. Ellers giver bogen her en fin indføring i Bergsøes univers.

Bogen er ikke en moderne turistguide med beskrivelser af kirker og monumenter, men i stedet en række temaer der trækker linjer fra vore dage og tilbage til midten af 1800-tallet. Bogen er inddelt i kapitler, der tager sit udgangspunkt i citater fra Bergsøes værker og det er her bogen virkelig kommer til sin ret.

De lange linjer op til vore dage medfører af og til, at bogen gaber over for meget og fx afsnittet om nyere film, der handler om Rom, fodboldhooligans osv. virker lidt uinteressant sammenlignet med de skønne afsnit, hvor man guides rundt i byen, – i Bergsøes fodspor. Og det er netop afsnittene om Bergsøes Rom, der gør bogen til en perle for passionerede Rom-elskere.

Forfatterne har en stor kærlighed til Rom og interessen brænder igennem i denne fint illustrerede bog, hvor gamle og nye billeder spiller godt sammen og øger længslen efter en tur til Rom. Der er brugt tid på at finde mindre kendte illustrationer, akvareller af den italienske maler Ettore Roesler Franz og gamle og nye fotografier.

Og man får virkelig lyst til en tur til Rom, en tur hvor man kan slentre rundt og forestille sig de scenarier der har udspillet sig og samtidig nyde suset af det moderne Rom, med lyde, dufte og en god frokost – lige i nærheden af Piazza del Popolo…

Ellen Agerskov og Flemming Larsen, Rom – I Vilhelm Bergsøes fodspor fra Piazza del Popolo, Forlaget Frydenlund, 254 sider, 2013

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.