// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lise J. Qvistgaard: Serien om Det Gyldne Tårn
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Lise J. Qvistgaard: Serien om Det Gyldne Tårn

Skrevet af den 9. november 2013 – 07:45Ingen kommentarer

DET_GY~2”Det gyldne tårn” er en fantasyserie om pigen Isa, der bor på den lille ø Kami, mod vest i Gråhavet.
En dag finder hun en magisk bog, Libro Magia. Bøger betyder meget for Isa, så da bogen fører hende ud på en lang og spændende rejse fyldt med eventyr, er Isa klar. De rette ejere, af den magiske bog skal findes og den må for alt i verden ikke komme i hænderne på kongen.

Serien om Det gyldne tårn, er opdelt i 4 bøger, hvor vi følger Isas rejse. Hun kommer til kongens by, hvor hun møder stalddrengen Lino. De to bliver venner og da Isa fortæller Lino hendes hemmelighed om den magiske bog, beslutter de sig for at rejse af sted sammen.

Rejsen fører dem gennem Dyster-Skov, hvor de små magiske alfer kan føre dem på rette vej. Uheldigvis er kongens mænd på sporet af dem, men de narrer dem og finder ud af skoven og hen til Gydjens hus. Hun kan hjælpe dem med at finde Det Gyldne Tårn.

Bøgerne er en samlet fortælling, fordelt på 4 letlæsningsbøger med et lixtal på 9-10. Derfor kan de læses af de yngste eller lidt usikre læsere og det er dejligt, med en håndfuld kvalitetsbøger til den målgruppe, så den spirende læselyst får lov at udvikle sig.

Fantasygenren byder på både spænding og magi. De overnaturlige aspekter passer godt ind i den verden Lise J. Qvistgaard har skabt omkring myten om Det Gyldne Tårn. Med både en dreng og en pige blandt hovedpersonerne, henvender bogen sig til begge køn og med de fine illustrationer af Pernille Hinnerup Jensen, er bøgerne meget læsevenlige. De gør sig godt med farvede illustrationer og indbundet som hardback.

Og mon ikke der venter flere eventyr forude for Isa og Lino…

Lise J. Qvistgaard, Serien om Det gyldne tårn: Den magiske bog, I kongens by, Dyster-skoven, De Vise Syv. Forlaget Elysion, 44 sider, 2013

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.