// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kirsten Ahlburg: Sara serien
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Kirsten Ahlburg: Sara serien

Skrevet af den 30. oktober 2013 – 07:12Ingen kommentarer

SaraSara er ni år og på vej igennem den værste sommer nogensinde. For mor og far skal skilles. De siger de er venner, men de skændes rigtig meget, så det er ikke nemt at forstå. Sara skal flytte med mor til Ry og hun savner far, der stadig bor i Århus, med en ny ung kæreste.

Det er svært at flytte, få nye venner, starte i ny skole og savne alt det der var engang.

I bøgerne om Sara følger vi hende i dagbogsform, med de oplevelser og tanker hun har hen over sommeren. Serien fortsætter henover efteråret og slutter af om vinteren. Hvor Sara skal holde juleaften uden far og hvor mor er meget ked af, at fars nye kæreste nu er gravid.

Der er 4 bøger i serien og de skal læses i træk, for det er spændende at følge Sara. Der bliver berørt mange temaer udover skilsmisse, for hvordan er det at flytte, finde nye venner og det der med drenge er faktisk også lidt spændende.

Bøgerne er læsevenlige med en lix på 16 og med mange fine illustrationer. Det er genialt at dele historierne op, så bøgerne er korte og fortsætter i næste bog – på bedste serievis. Det er meget spiseligt for de 8-12 årige.

Bøgerne er skrevet af Kirsten Ahlburg og Pernille Hinnerup Jensens illustrationer rammer plet og passer rigtig godt til fortællingerne. Kirsten Ahlburg har skrevet et væld af bøger for børn og unge.

Jeg kender en flok piger, der vil kaste sig over Sara-bøgerne og det er oplagt, at der kommer flere til. For der er mange gode emner at tage fat på og dagbogsformen giver plads til store følelser og tanker fra et pigeliv.

I serien om Sara er følgende titler udkommet: ”Dumme far, siger jeg bare”, ”Det skulle være forbudt at flytte”, ”Jubi, jeg har ferie” og ”Bliver jeg en rigtig søster – eller bare en halv”.

Kirsten Ahlburg, Forlaget Elysion, 2013, 36 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.