// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lene Kaaberbøl: Vildheks 5 – Fjendeblod
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Lene Kaaberbøl: Vildheks 5 – Fjendeblod

Skrevet af den 4. november 2013 – 07:21Ingen kommentarer

Alle vildheksefans har ventet spændt på femte og næstsidste bog i serien om Clara. Pigen, der elsker dyr og som kæmper for at finde sig selv i blandingen mellem en almindelig skolepige og en vildheks.

Den femte bog er en direkte fortsættelse af historien om Clara. Moster Isa og de andre vildhekse ligger livløse i Vestmark. Kahlas far er iblandt dem og hun er meget opsat på at få ham ud af den forbandelse, der har ramt ham.

Hun kontakter derfor Clara, men ligner slet ikke sig selv. Hun opfører sig meget mærkeligt og Clara ved ikke, hvad hun skal tænke om det. Clara selv er rystet efter at have mistet sin vildtven Kat, men med en lille ny Killing proppet godt ind på maven, begiver hun sig af sted sammen med Kahla. De søger hjælp hos ravnemødrene, men en voldsom ravnestorm får fatale konsekvenser for deres videre færd og Kahla forsvinder.

Clara får selskab af sin ven Oscar, Ingentingen og den lille Arkus, hjælperen fra Ravnemødrene. De må af sted for at finde Kahla og finde ud af hvad der er sket med hende, men da de finder hende, er de lige ved at ønske, at det ikke var sket.

Vildheks er en formidabel seriebog for de unge læsere og Lene Kaaberbøl rammer endnu engang plet med denne femte bog i serien. Fortællingen skal absolut læses i sammenhæng, så nye læsere skal ikke hoppe om bord i denne bog, men starte med begyndelsen.

Vi kender efterhånden personerne godt og følger spændt Clara, der skal igennem så meget for at finde sine styrker. Hun skal tro på sig selv, for det er ikke alle hendes hjælpere, der reelt er nogen hjælp. Men hun har talent for hekseriet, selvom hun gør det på sin helt egen måde.

Bogen slutter på ægte seriemanér, så man kun kan glæde sig til sjette bog om Clara og hendes kamp for at overleve som vildheks.

Lene Kaaberbøl, Fjendeblod, Femte bog i serien Vildheks, Alvilda, 2013, 170 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.