// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elsebeth Egholm: Eget ansvar
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Elsebeth Egholm: Eget ansvar

Skrevet af den 30. maj 2013 – 06:23Ingen kommentarer

eget ansvarI dag udkommer Elsebeth Egholms nyeste bog; Eget ansvar.

Egholm er efter et par afstikkere tilbage til Dicte Svendsen – den nysgerrige, emsige og charmerende journalist, som denne gang rammes på sit ømmeste punkt.

Dicte skal holde fest i Aarhus midtby og venner og familie samles. Dictes datter Rose har for nylig fået kontakt til sin jævnaldrene kusine Anne Marie. Anne Marie er datter af Dictes søster og udstødt af Jehovas Vidner.

Derfor føler Dicte et vist ansvar, da hun genkender historien fra sig selv. Under fødselsdagsfesten bliver Rose og Anne Marie kidnappet og Dictes mareridt begynder. Hendes søn Peter, som hun har meget lidt kontakt med, er den sidste der ser pigerne og også han blandes ind i bortførelsen. Kort efter dukker en afsavet hånd op og Dicte venter ikke på, at politiet opklarer sagerne.

Det er skønt, at Dicte er tilbage som hovedperson og hendes historie væves på fornemmeste vis ind i sønnen Peters. Det giver god mening efter de par bøger, der havde fokus på Peter og hans liv på Djursland. For de ligner hinanden, mor og søn, lige stædige og lige fokuserede på, ikke bare at lade stå til. Den dyrebare tid går og Roses skæbne er uvis.

Elsebeth Egholm serverer forrygende og fængende underholdning på højt plan i denne bog. På bedste serie-vis er man som læser lynhurtigt inde i historien og fanges af Dictes hjerteskærende tragedie. At trådene trækkes tilbage til både Dicte og Peters fortid fungerer utroligt godt og danner i sig selv muligheder for mange flere historier.

Elsebeth Egholm er på top 5 listen over mine yndlingsforfattere og har med ”Eget ansvar” endnu engang bevist, at hun har alt der skal til, for at levere medrivende og velkomponeret krimilæsning.

De første seks bind af serien om Dicte er filmatiseret og vist på tv. Elsebeth Egholm er en af de mest læste forfattere i Danmark og bøgerne er solgt til udgivelse i en lang række lande.

Elsebeth Egholm, Eget ansvar, Politikens Forlag, 416 sider, 2013

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.