// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jesper Øhlenschlæger: Magtens korridor – en iværksætters bekendelser
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Erhvervsliv

Jesper Øhlenschlæger: Magtens korridor – en iværksætters bekendelser

Skrevet af den 9. september 2012 – 20:56Ingen kommentarer

Iværksætteren Jesper Øhlenschlæger fortæller den hektiske historie om skabelsen af en hel række virksomheder og de magtkampe og komplikationer, som følger med, når driftige iværksættere og pengemænd leger sammen.

“Magtens korridor” er den personlige beretning fra en mand, som bedst kan betegnes som et iværksætter-damp barn. Fra første side går det over stok og sten. Ideer bliver født og søsat. Virksomheder bliver skabt og solgt igen. Penge bliver tjent og investeret i nye virksomheder. Som læser kan man blive helt stakåndet. Men det er til gengæld ikke kedeligt. Tempoet i fortællingen smitter af på lysten til at læse videre.

Øhlenschlæger lægger kortene på bordet og giver en insiders beskrivelser af hvordan tingene foregår i direktions- og bestyrelseslokaler i dansk erhvervsliv. Det er bestemt ikke kedeligt, og Øhlenschlæger taler lige ud af posen. Det er befriende og gør bogen ekstra læseværdig. Da der er tale om et partsindlæg er det naturligvis vigtigt for læseren, at holde sig for øje, at andre kan have en anden version af historien.

Jesper Øhlenschlæger har uden tvivl oplevelserne, der kan berettige at skrive en bog. Men mere end 400 sider er alt for meget for en helt almindelig iværksætter fra Aarhus. Det er trods alt ikke Churchill vi taler om. Historien kunne sagtens have været redigeret ned til 250 sider med lidt færre detaljer – og et pænere layout.

På den anden side så savner man faktisk noget. Vi bliver på intet tidspunkt klogere på hvordan Jesper Øhlenschlægers familie håndterer de mange ting, som han går igennem. Og hvornår får han tid til at se dem? Hver gang de tager på ski- eller sommerferie er der altid indlagt forretningsmøder, et hav af telefonsamtaler eller ligefrem smutture i privatflyet hjem til Danmark for at købe eller sælge virksomheder.

“Magtens korridor” er en hæsblæsende fortælling fra en mand, som tilsyneladende aldrig sidder stille. Altid i gang med at skabe eller sælge virksomheder. Men det er også et partsindlæg. Verden som den ser ud fra Jesper Øhlenschlægers synsvinkel. Og i længden kommer man til at savne den objektive journalistiske udlægning af begivenhederne.

Jesper Øhlenschlæger: “Magtens Korridor – en iværksætters bekendelser”. Muusmann forlag. 2012. 415 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.