// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Star Wars – Den usynlige fjende – den ultimative illustrerede guide
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Coffee Table-bog, Opslagsværk

Star Wars – Den usynlige fjende – den ultimative illustrerede guide

Skrevet af den 17. august 2012 – 07:47Ingen kommentarer

Når man ser Star Wars filmene, læser tegneserierne og spiller spillene, er man ikke i tvivl om, at grundlaget er et ekstremt gennemtænkt univers. Et univers der er i konstant vækst, ikke mindst via de mange fandrevne sites på nettet.

Men alligevel bliver man overrasket af detaljerigdommen i Den usynlige fjende – Den Ultimative illustrerede guide, for mængden af detaljer er helt utrolig: Små detaljer som der panoreres hurtigt henover i filmen er fuldstændigt gennemtænkt – møbler, bygninger og især udseende af personerne. Naboonerne og alle de andre væsner, har tøj og våben der er bestemt af deres kultur og historie. Især er Jediernes udstyr godt beskrevet. Deres bælter indeholder ting der ville få Batman til at smile grådigt. Lyssværdet får god plads. Der er lækre beskrivelser af hvordan lyssværdet i virkeligheden primært er lavet til forsvar mod blastere og at den meget centrale kamp med lysværd mod Darth Maul kommer bag på jedierne. I den forbindelse er det ekstra lækkert, at der er brugt en dobbeltside på Darth Maul og hans dobbelte lysværd.

Udover de mange genstandsforklaringer tages der også fat i baggrundshistorier, podracere og sære væsner så det er en fryd.

Heldigvis betyder ultimativ ikke endegyldyldig, så selvom du får svar på ekstremt mange spørgsmål, så rejser mange af dem bare nye. Desuden er flere forklaringer lidt tyndbenede og kunne forbedres. Jeg mener for eksempel, at forklaringen på Obi-Wan Kenobis A99 Aquata breather-bidsel på side 23 er helt forkert. Der står angivet, at de centimeterlange tanke indeholder komprimeret luft til et par timer – hvilket er fysisk umuligt i så små beholdere. Trykket i dem ville være så ekstremt højt, at de ville sprænges. Jeg mener derimod, at der er tale om en hyperinduktionsgælle, der via avanceret jediteknologi gør brugeren istand til at optage luft fra vandet på samme måde som en fisk – deraf navnet Aquata breather (vandvejrtrækning). Det er fri fantasi det hele – nu skal jeg bare lige få overbevist et par millioner andre om, at min forklaring er bedre end den gængse. Sådan er det med alle tingene i bogen. Der er masser af plads til at spinde sine egne historier og bruge det sammen med andre på nettet.

En ting der er helt sikkert er, at du er nødt til at gense den usynlige fjende efter læsning af den ultimative guide og hvis du vil kamme helt over i nørderi, så hav pauseknappen klar, så du kan fange alle detaljer – god fornøjelse.

Star Wars – Den usynlige fjende – den ultimative illustrerede guide. Oversat af Carsten Søndergård. 96 sider. 250 kr. Forlaget Alvilda