// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Maise Njor & Camilla Stockmann: Charlie.Hotel.Oscar.Kilo
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Maise Njor & Camilla Stockmann: Charlie.Hotel.Oscar.Kilo

Skrevet af den 3. april 2009 – 08:00Én kommentar

Hvis du nød at læse “Michael Laudrups tænder” – den skønne, sjove bog fra 2005, kan du glæde dig over, at der i dag udkommer en slags 2´er på Gyldendal. Hvor den første bog var morsom, let og underholdende, er denne 2´er alvorlig, humoristisk og underholdende.

Bogen indeholder mailkorrespondance mellem de to forfattere igennem lidt over et år. Et år som er skelsættende for dem begge. Camilla bliver nemlig mor, og Maise oplever, at kærlighed ikke nødvendigvis varer evigt. Det er en bog fuld af tanker og følelser. Og faktisk også af kloge ord. Begge skriver de levende og begge evner at bruge humor og selvironi.

I forordet til bogen skriver de to, at hvor “Michael Laudrups tænder” var et eksperiment om at finde ud af, hvor godt man kan lære hinanden at kende ved at skrive sammen via mails, er “Charlie Hotel Oscar Kilo” bogen om, hvor godt man kan lære sig selv at kende. For Camilla handler det om at finde sig til rette i rollen som mor, og for Maise handler det om at finde ud af hvem hun er som mor, kvinde og ægtefælle, når manden smutter og man nærmer sig sin 40 års fødselsdag. Det er begge alvorlige og vigtige emner, og det er modigt at turde dele det med os andre.

Bogen er ikke hylende morsom, som den første bog de skrev. Denne her har mere tyngde. Men den er absolut værd at læse alligevel. Og så er den illustreret af de mærkeligste blyantstegninger af kunstnerkollektivet “Ingen frygt”.

Maise Njor er født i 1968, er uddannet journalist og har udgivet en række bøger, senest klummesamlingen “Du ser træt ud skat, skal jeg holde dine bryster?”.

Camilla Stockmann er født i 1973, uddannet cand.mag i Moderne Kultur, er tilknyttet Politiken som journalist, har skrevet klummer og har tidligere udgivet Nyforelskelse og andre cykelstyrt.

Maise Njor & Camilla Stockmann, Charlie.Hotel.Oscar.Kilo, Gyldendal, April 2009, 232 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.